Monday, May 3, 2010

Ayam Penyet

Inilah ayam penyetnya..special nama dia..semalam baru dapat merasa ayam penyetnya..ini restoran masakan jawa dan minang Indonesia..ramai cakap sedap itu yang kami try ni..Semalam kami dari kampung lalu depan kedai ini..singgahlah..kebetulan perut pun lapar..Jom kita serbu..
Ini udang penyet..adik yang order..sedap dia punya rempah..sambal dia pedas giler..

Rasanya semua tahu apa benda ni..kalau tak tahu inilah bakso..
Inilah menu utamanya..Ayam Penyet..Saya dan husband ambil dua set Ayam Penyet..sebabnya kami lapar sangat-sangat.
Menikmati makanan tanpa kisah sekeliling..lapar sangat..hehe~
Adik menikmati ayam sahaja tapi tak nak makan nasi..
Kakak yang moody sebab dia tidur sepanjang jalan..bangun-bangun je kena makan..itu yang moody semacam..




Apa-apa pun sedap makan dekat sini dan harganya pun boleh tahan juga..hehe~Sapa-sapa yang teringin nak makan masakan jawa dan minang bolehlah ke "Ayam Penyet"

4 comments:

Hot Dayang said...

Slm. Pernah juga mkn ayam penyet masa kat bintulu hari tu, yg sedap sambalnya tp ayam habis juga. Sampai sekarang masih teringat2

gO mi NaM said...

hai tuan tanah..sdpnye..

Siti Hajar Masri said...

Hot dayang:memg sedap..tapi sambalnya pedas sgt..apapun terima kasih sudi singgah blog saya..

Go Mi Nam:memg sedap..

Pirate said...

yeah! mmg best. 1st time mkn ayam penyet masa kat kuching :). lps2 tue kerap mkn kat area wangsa maju dan damansara

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...