Monday, June 28, 2010

First Day Sefia & Syamimi ke Taska

Salam & Selamat pagi semua..Hari ni first day Sefia & Syamimi ke Taska..Sebenarnya hati aku gundah gelana.Macam manalah hari mereka di Taska..Aku yang hantar mereka kerana aku nak tengok suasana pagi taska..Siapa yang sambut mereka dan aku nak explain macam mana nak jaga mereka..Syamimi nangis tapi sekejap je sebab ada pekerja tu terus pujuk dia..Tapi hati aku still tak senang..entahlah..

Sebenarnya pengalaman aku pernah hantar Sefia waktu baby mungkin menyebabkan aku jadi macam ni..Mungkin aku trauma tak pastilah..Sefia jadi kurus sampai sekarang adalah disebabkan taska yang pernah aku hantar tu..Nama taska itu cukup indah tetapi tidak seindah yang disangka..Korang bayangkan susu satu tin mengambil masa 2 bulan untuk habis..Bila aku tengok berat badan Sefia makin susut tinggal di Taska aku membuat satu keputusan yang sangat berat sebenarnya aku berhenti kerja..

Bila aku jaga susu 1 tin tak sampai sebulan pun..Maknanya Sefia duduk ditaska tak dibagi minum ke??Korang bayangkanlah perasaan aku sebagai ibu??Sejak tu memang aku tak pernah hantar anak aku ke mana-mana taska..Aku hantar rumah orang dan aku amik maid tapi semuanya tak berkekalan..Ada hantar rumah orang anak aku dirotan,ada yang mintak duit melampau-lampau..macam-macamlah..amik maid semua jenis main-main kerja..entahlah pening aku..

Akhirnya,aku dan Zamri buat keputusan untuk hantar Taska since Sefia & Syamimi dah besar..Itupun aku check banyak Taska samada Taska tu berdaftar atau tidak..Akhirnya Taska Rebung Emas menjadi pilihan kerana banyak aktiviti dilakukan terutama aktiviti luar.Aku suka sebab Sefia & Syamimi sangat suka lakukan aktiviti luar.Aku cuma mampu doakan Princess2 aku tu selamat duduk di Taska..Amin..

2 comments:

JuE said...

waah...mesti comel kn diorg msuk taska..hee..=)

Nurrul said...

Salam Puan Hajar...bole taw tak nama taska yang puan hntar mse anak2 puan kecil?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...