Tuesday, November 23, 2010

Budak Sekarang Advance

Budak tu anak akulah..Mana taknya aku kata advance..Korang tengoklah kat gambar kat bawah ni..Tengok dia buat apa..Sebenarnya budak dua orang ni ngah main game..Kakak baru 4 tahun..Yang adik plak baru 3 tahun..Kakak paling terror main game..Dia pandai tukar-tukar game..Kalau boring dia main game lain..Aku tak pernah ajar..Mungkin dia tengok papanya main game..Kat rumah Zamri je rajin main game..

Maknanya dia belajar dari apa yang dia tengok..Apa yang kita buat mesti dia tengok..So,aku kena bagi contoh yang baik..Aku rasa kalau dia dah pandai membaca mahu dia buat blog juga macam mamanya..Nasib baik ko pandai baca ABC je..Selamat aku..

Dulu zaman aku kecil2 dulu tak jumpa laptop ke komputer ke..Dulu paling kuat pun main kat luar rumah je..Mainlah apa yang ada..Main pondok2lah,main batu serembanlah..Macam2lah..Tapi budak sekarang dah tak payah main kat luar rumah..Semua dah ikut peredaran zaman..

Tapi elok juga main dalam rumah..Nampak je depan mata aku..Lagipun sekarangkan dah macam-macam kes..Anak aku anak dara pulak tu..Bahaya2..

Hajar: Alhamdulilah dapat anak-anak yang bijak..

6 comments:

cik shabah said...

kalau advance ke arah yang baik takpe,kalau advance ke arah yang tak baik tu haru namanya.hehe =)

p/s : cute la budak2 tuuu =)

Hajar said...

cik shabah:
betul tu..cute mcm mamanya..hehe~

shaffique said...

budak2x kecik skarang memang terlebih maju. adik saya darjah 3 pun dah ada facebook. haha.


My latest entry : Gambar Produk Apple Yang Dimusnahkan

Hajar said...

shaffique:
tau x pe..kalau anak saya dah tahu membaca mesti ada fb juga..hehe~

ctpayong said...

baru sekolah rendah, dah suruh add in dia dalam facebook.

kak ct..facebook tak ade...tak kuasa.

Hajar said...

ctpayong:
saya ada fb tapi dah lm x update..malas..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...