Wednesday, November 10, 2010

Patutlah Boleh Accident..

Sekarang ni banyak cerita pasal bas accidentkan..Ok..Aku bukan nak cerita pasal bas-bas yang accident tu..Semalam aku on the way balik rumah..Aku lalu highway plus..Aku memang drive di line yang laju sebab aku laju..Semestinyakan..Bawak slow duk line laju mahu kena makikan..

Yang paling aku terkejut bas berada di line laju..Maknanya memang lajulah dia bawak..Paling tak sangka sebab bas tu kepunyaan TUDM..Time corner pun dia laju gak..Aku terfikir agaknya macam manalah bas tak accident..Bas bawak laju lepas tu line laju tu macam bapak dia punya jalan..Bahaya2..

Aku yang bawak laju ni automatik tukar line slow sebab takutlah..Kalau korang tak percaya boleh tengok gambar kat bawah ni..

Gambar ni tak berapa jelas sebab aku amik guna kamera phone je..Lagipun aku tengah drive..Aku rasa driver-driver bas ni tak akan ambil iktibar apa yang pernah berlaku sebab tak berlaku pada diorang..Betul tak??Adik aku selalu naik bas.Setiap kali dia naik baslah aku akan risau tak menentu..

Korang fikirlah sendiri kenapa banyak bas yang accident sekarang ni..Sebenarnya banyak kali aku dah jumpa bas yang bawak laju cuma kali ni je berkesempatan ambil gambar..

14 comments:

YOUsoF said...

selalu jugak jumpe bas 'sopan santun' camni. Tak padan besar, nak motong kereta lain je kerjanya..

Hajar said...

Yousof:
tau x pe..tersangat sopan santun..yg tak tahannya siap bg lampu suruh kita ketepi..sabor jelah..

SeindahBicara said...

huhu.. driver bas ni x penah serik kan.. isk2.. klw jadi pape, br nk menyesal. huk

Hajar said...

SeindahBicara:
Memang tak serik pun diorang ni..Kalo sempat nyesal..kalo driver pun mati sekali..hmmm..

AziE said...

Ambik gambar masa memandu bahaya jugak tu

the bert said...

kebayakn bas dh dilimitkan speed smpi 110km/h..ade certain bas limit smpi 90km/h je..tp bila limit ni di bukak bas bole g smpi 140-150km/h..tu tak tekan abes lg..

- zuriey - said...

memang laju diorang bawa..taulah besar..kita lak yang jadi takut

Hajar said...

k.azie:
amik gmbr tnpa tgk x pe..x mengganggu time kita drive..

Hajar said...

thebert:
gilalah bwk bas smpai 140kn/h..laju tu..

Mr.Ix said...

ngeri la naik bas bawak laju2, tgk diorg bawak laju2 pn ngeri....huhu....huhu

Hanimmz said...

bila dekat highway kita tak suka duduk dekat² dieorang takuttt~

Hajar said...

Mr.Ix:
memg ngeri..lagi2 yg ada pengalaman tu..sy duk belakang dia pun ngeri..

Hajar said...

Hanimmz:
smlah kita..kena jaga jaraklah bila kat highway..

░♥si lampu neon♥░ said...

MENAKUTKAN LA BAS SEKARANG NI GRRRRRR

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...