Thursday, December 23, 2010

Sinetron Bukan Diriku

Korang tengok tak cerita ni?Semalam aku start tengok..Aku dah mula jatuh cinta pada cerita nilah..Jalan cerita dia menarik..Mula2 memang macam tak logik..Yelah..Mana ada orang boleh hidup balik dan masuk badan orang lain plakkan..Susah nak cakap aku terjatuh cinta pada cerita ini plak..

Sinopsis dia macam ni..Ni aku tulis mengikut kefahaman aku..Ryo dan Ayla ni memang bercinta..Kira diorang ada krisis so Ryo nak pujuk Ayla pada birthday Ayla tapi Ryo kena langgar waktu nak melintas nak pergi ke Ayla..Ryo meninggal dan Ryo diberi peluang kedua untuk hidup dengan syarat kena guna badan Ariel..Ryo terima asalkan sentiasa ada kat sisi Ayla walaupun Ayla tak suka Ariel..Sampai situlah aku tengok ye..Nak tahu lebih lanjut tengok sampai habis ye..

Pelakon dia pulak memang aku suka iaitu Baim Wong...Aku suka dia sejak cerita Benci Bilang Cinta..

Hensemkan..Baim Wong jadi Ryo dalam cerita ni..

Yang ni plak Bertrand Autolin jadi Ariel dalam cerita ni..Ryo masuk badan dialah..Aku tak suka pelakon ni..Muka dia nampak jahat..

Heroin dalam cerita ni..Nama dia Ririn Dwi Aryanti jadi Ayla..Lawa sangat dia ni..Kulit cantik..


Dalam cerita ni aku pun jatuh cinta pada lagu temanya..Lagu temanya 'Bukan Diriku' dinyanyikan oleh Samsons..Aku share ngan korang lirik dia ye..


Setelah kupahami
Ku bukan yang terbaik
Yang ada di hatimu

Tak dapat kusangsikan
Ternyata dirinyalah
Yang mengerti kamu
Bukanlah diriku

Kini maafkanlah aku
Bila ku menjadi bisu
Kepada dirimu

Bukan santunku terbungkam
Hanya hatiku berbatas
Tuk mengerti kamu
Maafkanlah aku

Walau kumasih mencintaimu
Kuharus meninggalkanmu
Kuharus melupakanmu
Meski hatiku menyayangimu
Nurani membutuhkanmu
Kuharus merelakanmu

Dan hanyalah dirimu
Yang mampu memahamiku
Yang dapat mengerti aku

Ternyata dirinyalah
Yang sanggup menyanjungmu
Yang lama menyentuhmu
Bukanlah diriku

9 comments:

MAMA AIZARA said...

suka jugak tgk citer ni..smlm pn sy first time tgk..same with ur impression act.

Cik Comel :D said...

best doe cite tuh , suke sangat !

Shaheila Malek said...

Baru tgk smalam..mmg best, owg indon ni byk idea...

fasha said...

i like dis song ! layannnn :D
bole nanges degr lagu nie woo..

Myaby said...

tengok jugeeeeeee

ngeh2

Siti Hajar Masri said...

MamaAizara:
hehe~bestkan..

Cik Comel:
saya pun suka..hehe~

Shaheila Malek:
Diorg mcm2 idea..kitalah best..layan..

fasha:
memg betul..sedih bila dgr lagu ni..

Myaby:
hehe~bestkan..

chenta said...

dah lama tak tengok cite indon..heheh

Myaby said...

best!

tapi rasa cam watak tu da terbalik. patot bg ah baim wong jd ariel. baru lah baim wong dpt jd hero utama.

hihihihih

Nanie said...

cam best ek??? my hubby ada gak cite pasal sinetron ni... die yang suka sangat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...