Wednesday, December 22, 2010

Takutnya Nak Pakai Braces

Assalamualaikum semua..

Second time aku jumpa doktor gigi menyarankan aku agar memakai braces..Tapi aku ni degil..Bukan sebab tak mampu tapi takutlah..Bila baca entry Hanis Zalikha pasal Sakit tak pakai braces? aku rasa macam berani sikitlah nak try..Yelah siapa tak nak gigi cantikkan..Bila gelak tak payah nak tutup2 mulut lagi..Aku nak macam tu tapi aku still takut lagilah..

Gambar credit to Google..

Aku ni dikelilingi kawan yang pakai braces..Diorang semua takutkan aku..Kalau mula-mula pakai tu akan sakit gilerlah, nak makan pun tak boleh, nak tidur pun tak boleh, ko akan mclah..Macam2lah..Mana taknya aku takut..Aku dahlah jenis orang yang tak tahan sakit..Tu yang aku masih berfikir lagi..

Tapi aku perlu pakai sebabnya doktor kata gigi aku akan cepat reput..Aku malu sebenarnya nak mengaku..Sebenarnyakan gigi aku kurang satu..Sebab tu bila gelak aku tutup mulut..Bongkar rahsia aku..Malu...Untuk menaikkan lagi confident level aku ni memang aku kena pakai..Aku nak cakap dengan orang pun malu..

Aku masih berfikir lagi ni..Takut @ cantik?

6 comments:

kanakanak said...

cantikkk

fasha said...

kalau itu satu keperluan then just do it. It can build the level confident rite ? :)

Pearl Kaz said...

org kate, kalo nak cantik mmg kena sakit skit... mmg sume org pun ckp waktu mula2 pakai braces tu sakit. tp lame2 dah biase, ok la tu. hihihi. sy pun mmg nk pakai braces, cuma tak berkesempatan je.. jom jom!.. hihi

Siti Hajar Masri said...

kanakanak:
harus pilih cantik ye..

fasha:
kena jumpa dentistlah ni..memg perlukan sgt..

pearl kaz:
tq..nak cantik mcm2 kena lalui..jom ramai2 pakai braces..

Sephi Sephia said...

Tahan sikitlah sakit tu, asal nanti nampak cantik.

ijatnuar87 said...

mula2 jek sakit...masa dier nak tarik besi tu...pastu lama2 dah xder per la...cuma nak kena jaga btol2 la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...