Friday, December 31, 2010

Makam Mahsuri, Langkawi

Hari ni cerita pasal Makam Mahsuri pula..Makam Mahsuri pun wajib pergi bila pergi Langkawi ye..Tak lengkap rasanya kalau tak pergi sini..Kawan aku cakap kat sini pun minyak gamat murah je dia jual..Dah kata murah memang aku borong minyak gamat..Semua ko borong ye..Mesti bukan selalu datang sini..

Pemandangan yang cantik bila sampai sini..
Main entrance Makam Mahsuri..Nak beli tiket pun kat sini..Tiket kat sini tak mahal sangat..Bawah RM10..Sebenarnya aku tak tahu pun harga tiket..Yelah bukan aku bayar..Semua Zamri yang bayar..

Ye..Selamat Datang Ke Kota Mahsuri..

Sementara tunggu mereka2 beli tiket apalagi bergambar sat..

Anak dara tu kan memang aku geram..Bila suruh ambil gambar tak nak tapi sibuk nak lalu lalang bila kita ambil gambar..Saja nak buat aku hangin..

Bergambar diatas pentas dengan orang main gamelan..Diorang baru lepas buat persembahan..Aku tak sempat tengok dah abis..Kejap je..

Inilah makam mahsurinya..

Bila dah sampai sini tak sah kalau tak buat gambar dalam pinggan..RM10 je..Kat sini je aku suruh buat 5 pinggan untuk kitorang..Kenal tak siapa kat dalam gambar tu..Dia ke tunang Rebecca?Aku tak tahu..Tak amik tahu sangat pasal artis..

Diorang ni pun ada jugak..Semua gambar artis dia letak kat display..Kitorang apalagi amiklah gambar diorang..Macam realkan..

Sementara tunggu gambar kami siap..Posing sat..

Makcik sebelah tu sibuk je aku nak amik gambar dia sibuk duduk situ walaupun anak dia dah cakap ada orang nak amik gambar..Jenis tak faham bahasa..Aku kalo nampak orang nak bergambar mesti aku ketepi..

Ok..Dah siap..Makcik belakang nak juga masuk dalam blog ni ye..

Borong jangan tak borong minyak gamat ye..Macam2 minyak gamat aku beli..Bedak sejuk gamat pun aku beli..

Ada lagi cerita di Langkawi..Tunggu...

Wednesday, December 29, 2010

Haji Ismail Group, Langkawi

Kalau pergi ke Langkawi rasanya tak lengkap kalau tak singgah Haji Ismail Group..Jadi gila masuk kedai dia..Mula2 pergi kedai coklat dia..Aku borong coklat Daim kat sini..Ramai yang kirim..Beli coklat je habis RM200 lebih..Gila tak gilalah..

Aku sejak dah tua2 ni kurang minat coklat sikit..Tualah sangat ye..Borong untuk souvenir kawan2..

Posing sat..

Borong Daim..Aku tanya troli tak de..Ada bakul je..Nak borong banyak..

Siapa gila coklat memang akan jadi gilalah..

Adik aku pun borong gak..

Borong tak ingat..Nak bayar baru ingat banyaknya aku beli..

Lepas tu wajib pergi Haji Ismail Group punya tempat pinggan dan mangkuk..
Kat sini aku survey dulu..Cari mana yang murah..Jangan main beli je..

Rambang mata tengok pinggan mangkuk kat sini..

Macam2 jenama ada..Stanby duit ajo..

Vantage pun ado..Banyak pilihan dan murah2..

Kalau boleh aku nak beli semuanya..Kalau aku datang balik sini kena sewa lori..haha~Semua nak beli..

Zamri beli beg lagi sebab nak isi coklat aku yang banyak tu ngan barang2 aku beli lagi..

Pergi bawak satu beg tapi balik berbeg2..

Last2 pinggan dan mangkuk aku beli kat Langkawi free duty..Kat situ harga dia sama dengan tempat lain tapi dia bagi diskaun lagi..

Anak dara tu sibuk nak bawak beg..Tak da barang memang boleh bawak tapi bila dah ada barang tak larat ko nak bawak ye..

Jangan bosan ye..Aku cerita pasal Langkawi je..Banyak lagi cerita Langkawi ni..

Peristiwa Nak Parking Kat Jeti Kuala Kedah

Entry lepas aku ada nak cerita pasal peristiwa nak parking kat Jeti Kuala Kedah yang membuatkan kami takut..Bila kami ada kat traffic light nak menghala ke Jeti..Kereta salah sorang dari kami kena ketuk..Gaya macam gangsterlah..Diorang tahan kereta kitorang..Kitorang berhentilah tepi jalan..Rupanya diorang nak kitorang parking tempat dia..Lepas tu berebut dengan yang lain..Nak bertumbuklah..Zamri keluarlah..Zamrikan macam gangster jugak..Dia cakaplah korang tak payah nak berebut..Kereta kitorang sukahati kitorang nak parking kat mana..

Diorang nak mula gaduhlah tu..

Yang tu orang majlis betul2 punya..

Naik motor tu semua ulat2 nak cari untuk orang parkinglah tu..

Last2 kitorang parking kat depan jeti..Bawah majlis tempat parking tu..Orang majlis cakap diorang tu ulat..Polis memang tengah cari sebab banyak kes barang hilang dengan kereta2 pun hilang..So, siapa nak pergi sana naik feri berhati2 kalau nak parking..Jangan asal parking je..Biar kena bayar mahal pun janji kereta kita selamat..

Sunday, December 26, 2010

Perjalanan Ke Langkawi

Aku ada cerita nak pergi langkawikan..Ok..Aku dah sampai pun..Best sangat sebab aku first time sampai..Nak cerita perjalanan kitorang pergi sana..Letih sangat..Kitorang bertolak sebelum subuh..

Kitorang berhenti jap sembahyang subuh kat Perhentian Sungai Buloh..Waktu ni menunggu beberapa lagi yang tak siap lagi..

Berhenti kat Sungai Perak untuk breakfast..Sejuk sangat waktu ni..Anak dara tu aku suruh pakai baju tebal sikit..

Driver kitorang sepanjang masa..hehe~

Muka orang yang suci

Dah sampai ke Terminal nak naik feri..Sebelum kitorang nak parking ada peristiwa yang buat kitorang jadi takut..Nanti aku cerita..

Betapa ramainya orang nak naik feri ni..

Menunggu diorang beli tiket..

Kitorang ambil banyak brochure kat situ..

Berbincang dengan orang yang uruskan kami punya tiket..

Posing jap sebelum masuk tempat menunggu..

Beg kitorang yang bukan main besar lagi..Anak dara 2 orang tu pun boleh masuk..

Sementara tunggu feri sampai..Budak sebelah tu demok betul..
Pemandangan nak ke feri..

Berebut-rebut nak naik feri..
Wajib posing jap..Banyak gambar aku je kata Zamri..Blog ni sapa punya?Dah tentulah hajar punya blog so banyaklah gambar Hajar..ye dok..

Kat dalam feri..Lelaki tu adik lelaki aku..

Memang sah demoklah budak sebelah tu..Kalo Zamri baca mesti kena piat telinga..

Anak dara tu tak nak duduk ngan kitorang..Dia sibuk nak duduk ngan abang iyoi dia..

Ok..Setakat ni jelah cerita aku..Nanti aku sambung lagi ye..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...