Tuesday, January 11, 2011

1 Hari 1 Resepi

Aku dah beli baby baru kak liza..Buku 1 Hari 1 Resepilah..Hari tu aku beli alat-alat tulis nak sekolahkan..Bukan anak nak sekolah tapi maknya..Pilih-pilih nampak pulak buku ni..Wajib beli sebab kalau ikut resepi Kak Liza mesti menjadilah..

Awal-awal lagi Zamri dah cakap jangan tak masak sudahlah ye..Tak baik tau cakap macam tu..Membuatkan aku down..Awal-awal dah cakap macam tu..Cakap tu satu doa tau..Bila seseorang nak buat something bagilah semangat janganlah buat orang tu down ye..Abaikan yang tu..

Lepas ni aku try banyak resepi akan aku postkan kat sini ye..Sebenarnya dah beberapa resepi dah try tapi biasalah lupa nak ambil gambar..Dah namanya Hajarkan..Buku ini lengkap semua resepi..Aku memang tak terror nak masak kuih-kuih tradisional..Mak ajar tak pernah nak amik tahu..Baru sekarang nak belajar..hehe~

Kalau korang nak beli buku ni hanya ada di popular sahaja..Harga dalam RM39.90 je..Murahkan..Yang penting buku ni sangat menarik sebab banyak gambar yang boleh melelehkan air liur aku..Apalagi jom reramai serbu Popular..

11 comments:

Solihin Zubir said...

perghh.. bley lawan Mat Gebu la pasni eh... hehehehe...

Siti Hajar Masri said...

solihin:
mana boleh lawan mat gebu..lgpun hajarpunyablog bukan blog masakan..hehe~

zubect said...

kalau try resepilg pasni jgn lupa ambk gmbr yer
x dapat mkn,dpt tgk je cukup laa,hahahaha

Ila said...

jgn lupo tepek gambar tau..boleh kongsi tgk...hehehe

Siti Hajar Masri said...

zubect:
wajib..kerana korang akak bubuh..dpt tengok telan air liur jelah yek..hehe~

Ila:
boleh aje..

Bay said...

Wow! Very interesting blog you had here! Wish to connect with you on Google Friend Connect! Cheers! =) (http://whimsicalss.blogspot.com/)

Atsuko Ichirou said...

aritu kuar ngan bf, die suh gak beli buku nie...
tapi rase tak sesuai je bagi orang yg 100% tak reti memasak...
klu ikot resepi tak taw la ape yg jadi...
huhuu...=)

Siti Hajar Masri said...

Bay:
tq..i will..:)

Atsuko Ichirou:
x pe..saya dulu pun tak pandai masak..buku-buku macam nilah byk membantu..cubalah ye..nnti kahwin senang..hehe~

zarith said...

haa. hari tu balik kampung pun umi ada tunjuk buku ni. nampak memang menjadi. so nanti nak beli jugak lah satu. hehe

Siti Hajar Masri said...

zarith:
harus beli..hehe~

hanieliza's cooking said...

Salam..
terimakasih kerana membeli buku kakliza..
selamat mencuba resipi dalam buku ini dan semoga berjaya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...