Monday, January 10, 2011

Aku Lupa Aku Seorang Student

Baru cuti sebulan setengah aku terus lupa aku masih belajar rupanya..Itu belum beberapa bulan uitm bagi cuti..Aku rasa jalan nak ke INTEC pun lupa..haha~

Pejam celik pejam celik aku dah masuk sem 5..Sekejap jekan..Lagi 2 sem habislah aku belajar..After 2 years aku nak sambung ambil degree pula..Alhamdulillah sangat..Harap-harap lepas ni rezeki mencurah-curah..Zamri pun tahun ni naik gaji lagi..Aku entah bila..

Semalam aku dah start kelas..Nasib baik jalan ingat lagi..Sejak-sejak ada blog nikan aku asyik lupa je nak masuk student portal..Selalunya setiap pagi wajib masuk student portal..Sekarang ni asyik lupa je..Semalam subject ECO..Nasib baik dapat lecturer yang ok..Tak delah rasa macam dia syok sendiri bila ajar kitorang ni..Ahad ni ada kelas lagi..Harap-harap dapat lecturer yang ok jugak..

Ada tips untuk kuatkan ingatan tak?Aku dah amalkan makan kismis hari-hari..Doa kuatkan ingatan pun aku dah amalkan..Apa lagi tips nak diamalkan..Share kat aku ye..

14 comments:

noraim said...

akak amek course ape?

selipar buruk said...

buat mind map..ringkaskn lg nota =P

Siti Hajar Masri said...

noraim:
amik course public administration..kenapa?awak pun belajar juga ke?

selipar buruk:
ko tolong akak ye..hehe~

noraim said...

a'ah. belajar jugak tapi course lain :)

Fadzli Amir said...

Orang tua2 kata, kalau makan semut cepat lupa....so kurangkan makan semut...hehehehhe....jgn marah

l.a.d.y.b.o.s.s said...

dua tips yg awk amalkn tu da ok da..jz klu nk bg igt lg baca ulang2 iAllah akan igt..sbb otak manusia ni ta sama ada yg baca skali pn da igt...tp kdg2 ada org yg perlu usaha lbey ckit...
so,all da best yarh ;))

ayuebasri said...

biasela tu..kalau dah suka ngan something mesti nak tumpukan lebih je kat benda yg kita suka kan..sampai kadang2 tue terlupa benda penting....selamat zaman student dah habis...seronok tau..hehe...anyway, best of luck k..study rajin2, nanti slalu dapat senarai dekan..=)

Siti Hajar Masri said...

fadzli amir:
x marah pun..agaknya mkn semut byk tu yg jd pelupa..hehe~

ladyboss:
tq bg tips..mgkn sy tergolong dlm golongan yg kena usaha lebih ckit..hehe~

ayuebasri:
jgn lupa family sudahlah ye..hehe~tq ayue..insyaAllah dpt anugerah dekan..

YUL said...

muahaha, macam mana boleh lupa lak nie, hoho, msti banyak makan semut nie kan,. huhu

tigrismalaya said...

zaman blaja kat ipt paling best...owh kenangan..kenangan...kenangan...

camne nak kuat ingatan? kalo tm bagi karang lagi haru..huhuhuhu...nie la student bio paling malesss..hehehe

Siti Hajar Masri said...

noraim:
dah agak..belajar rajin2 tau..jgn jd cam sy pelupa..hehe~

Yul:
agaknyalah..byk sgt mkn semut..

tigrismalaya:
zaman blaja memg plg best tp pjj x best..
malas + pelupa..cam ne tu?

ijatnuar87 said...

kak blaja kat uitm maner?nak kuatkan ingata?baca quran & makan kismis 7 biji...

Solihin Zubir said...

nyanyi lagu ana raffali la!
tolong ingatkan aku!
insyaAllah mujarab.. hehehe..

Siti Hajar Masri said...

ijatnuar87:
uitm s.alam je..insyaAllah akan cuba cara tu..

solihin zubir:
bagus idea ko tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...