Monday, January 3, 2011

Beras Terbakar, Langkawi

Assalamualaikum semua..

Cerita pasal Langkawi lagi..Selagi tak abis tempat yang aku pergi wajib buat entry pasal langkawi lagi..Selepas pergi Makam Mahsuri kami pun gerak pergi Beras Terbakar..Sampai kat sini lebih kurang tengahari so perut pun lapar..Nasib baik ada gerai makan kat sini..Tapi makan tak sedaplah..Service pun tak bagus..Yang aku perasan 3 hari 2 malam aku pergi makan kat Langkawi diorang memang lembaplah..Diorang semua aku ingat kena training kat KL..Yalah nak makan nasi ayam pun ko amik masa lebih kurang 30 minit nak hantar..Belum lagi ko nak order yang bukan2..


Inilah Beras Terbakarnya..Aku pun tak nampak beras terbakarnya..Tahu2 ada gambar..Maklumlah time ni aku ngah pilih kain batik nak bagi mak ngan nenek aku..

Sempat bergambar dekat sini je..Nak baca sejarah dia pun tak sempat sebab yang lain nak cepat nak pergi Underwater World plak..

Cantikkan..Bila tua2 nanti aku nak rumah macam nilah..

Halaman tempat beras terbakar..Bestnya aku ada halaman rumah besar macam ni..Main lari2 aku ngan Zamri..

Barang-barang yang aku beli..Kain batik, kain pelekat dan key-chain yang aku borong banyak..

Kalau pergi Ke Langkawi jangan lupa singgah Beras Terbakar..Barang banyak murah..

8 comments:

YaNNie said...

teringat time honeymoon kat sini. anak saya pun made in langkawi. hihihihihik! tapi kalau pegi sana mesti nk borong chocolate... tak boleh tahan tgk!

Siti Hajar Masri said...

Yannie:
amboi..wajib borong langkawi kat sini..

Syafiq Rosli said...

huhu..lama dah xpergi sn

ijatnuar87 said...

ahaks...sedapnyer...ade coklat lebey tak?hehehe

noraim said...

akak, beras terbakar tuh dkt dng rumah akak kita :)
selalu sangat pergi. tp xde sgt dah kan beras tuh? huhu

Siti Hajar Masri said...

syafiq rosli:
dah penah pergi x pe..lainkali pergi lagi..

ijatnuar87:
sorrylah coklat dah abis..bg kat org..hehe~

noraim:
ye ke?bestnya boleh kirm macam ni..hehe~
beras tu memg dah x de sgt..tahun depan dtg habislah..

nub said...

kampong ceqq!! langkawi!

hahha tempat geli2 jaa beras tebakaq tuu time kecik2.haha

Nailofarhazirah said...

beshnya pi holiday...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...