Tuesday, January 25, 2011

Bercerita Pasal Abah Aku

Kenapa hari ni tiba-tiba aku nak cerita pasal abah aku..Sebabnya aku rindu sangat kat dia..Semalam aku kemaskini fail-fail gambar aku..Aku bukalah satu file gambar raya tahun lepas..Tiba-tiba aku terus tersentap bila tengok gambar abah aku..Bila tersentap mulalah aku mengeluarkan air mata..

Aku suka gambar ni..walaupun abah aku tak pandang kamera..Abah aku pemalu untuk pengetahuan korang..

Actually, hampir sebulan aku tak balik..Bukan jauh pun kampung aku..Dalam Selangor juga tapi keadaan aku yang tidak mengizinkan aku balik..Setiap hari Ahad ada kelas je..Hari Sabtu plak Zamri keje..Ot sokmo..Dia kata nak bayar saman sebelum bulan 2 ni..Sekali dia check saman ada 7 kau..Surat tak pernah sampai pun kat kitorang..Boleh aku nak balik dengan anak dara 2 orang tu tapi korang tahu jelah akukan rabun..Mana boleh drive malam2..

Sekali lagi abah aku x pandang kamera..Anaknya yang over..

Aku memang tak boleh kalau ada orang cakap pasal abah aku..Aku mesti sentap..Tak tahu kenapa?Mungkin aku terlalu sayang kat dia..Dulu, bila time sekolah budak2 nakal suka ejek nama abah aku..Depan diorang memang aku tak nangis kononnya tabah padahal belakang diorang aku nangis bagai nak rak..

Dan one thing yang buat aku selalu terharu kat abah aku dia tahu aku susah tau..Contohnya satu masa tu memang aku kesuntukan duit..Dia boleh termimpikan aku yang aku tengah susah tak ada duit..Dia selalu nak bagi dan selalu jugalah aku tolak..

Zamri cakap aku anak abah sebab tu asyik ingat kat abah je..Taklah..Mak pun aku rindu je..Abah aku telefon asyik tanya bila balik..Raya cina ni aku balik ye..Tunggu kepulangan siti ye abahku..Siti nama panggilan dalam family aku so aku tak suka bila orang bukan family panggil aku Siti..Orang bukan family kena panggil Hajar ye..hehe~

12 comments:

zubect said...

sabar ya kak hajar,raya cina dah tak lama lagi....at least akak still boleh tgk muka abah akak...sy ni dah tak boleh....jaga mak abah akak baik2 ya...

lemontree said...

cuti panjng2

noraim said...

akak rapat dgn ayah eh? sy tak sgt. huhu.

Solihin Zubir said...

hye siti! eh silap.. hajar.. ;-p
hhmm.. samala.. aku pon sentap bila tgok gambar ayah aku..
terkenang yg aku byk buat dosa kat dia...
nak nangis weyh... T_T

+akufobia+ said...

balik kampung.oo.

Cempakamelati said...

Hajar masih beruntung kerana abah Hajar masih hidup lagi. Saya, ayah saya dah lama meninggal. Sedih jugak ni, teringat kat dia yang dah pergi.

ijatnuar87 said...

alalala...tachingnyer...nak pnggil kak siti boleh?hehehe...

Siti Hajar Masri said...

zubect:
tq yang..akak akan jaga abah akak baik2..

lemontree:
kalo boleh nk cuti pnjg terus..hehe~

noraim:
aah..the best abah in the world..hehe~

solihin:
saja je ko ni..jgn nangis kat blog aku..banjir nnti..hehe~

akufobia:
jom balik kampung..

cempakamelati:
kira saya bertuah lagilah ni..x pe kak..byk2 fatihah pd arwah ye..itu je cara nak balas..

ijatnuar87:
ngada2..pgl Hajar je..hehe~

Yastro said...

Sape tak sayang bapak dia!!!
....cuma zaman ni dh masuk zaman gile...anak2 sanggup bunuh mak bapak..dunia nak kiamat dh ni..

Yastro said...

oppss...td hajar slh bg link/url lerrr...tak de ".com/" kat belakang...seb bek saya ni handal sikit...wahhhhhhh.....he3!!!!

Siti Hajar Masri said...

yastro:
tq cr smpai jumpa link sy..hehe~
sp x sayang kat bapakkan..itu anak x kenang budi mcm tu..

Yastro said...

mmg tak leh aksess gak...yg kluar
"the req. URL could not be ret..http://hajarpunyablog.blogspot/"
Sepatutnya... http://hajarpunyablog.blogspot.com/


#sori..tulih kt sini jer sbb kat opis..cbox x leh aksess...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...