Monday, January 24, 2011

Kalau Dah Rabun Tu Mengaku Jelah..

Ok..Aku mengaku aku rabun..Sebelum ni pernah pakai spec tapi tak sampai seminggu pun..Sebabnya macam ada something kat mata ni..Tak suka dan lagi satu bila pakai spec nampak macam dah tua..Tak cantik pulak tu..Macam ko tu cantik sangat Hajar oi..

Semalam aku ada kelas aku terlambat 5 minit so tempat kat depan dah penuh terpaksa duduk belakang..Kononnya bila duduk depan lecturer tengok bagus budak ni padahal dia tak tahu aku ni rabun..Bila dah duduk belakang memang aku kaburlah tengok lecturer tulis apa..Aku nekad aku kena buat something ni..Tapi tak mungkin aku pakai spec lagi..Tak minat..Aku nekad nak beli contact lens..Aku tengah fikir nak pakai colour apa yang menyerlahkan mata aku ni..hehe~

Adakah biru?...No..no..no..Nampak macam celup je tau..Aku nak cantik tapi nampak natural..Cerewetlah ko ni Hajar..Ahh..Peduli apa aku..Aku yang bayar tapikan nak minta sponsor dari Zamrilah..Boleh tak?hehe~

Korang rasa untuk orang melayu sawo matang macam aku ni sesuai colour apa?Pendapat korang amat-amat dialu-alukan..

15 comments:

man yusoef said...

warna biru...hahaha...tapi tengok gaya, mcm susah je nak pki contact lense ni...huhu

Miziey said...

maybe brown kot. Klau pkai blue or green msti nmpak ketara sgt. Lagipun tujuan pkai konteks lens kan supaya penglihatan x kabur, so x perlu nampak fashionable sangat, and rasanya brown suit you.

Fadzli Amir said...

Brown..paling sesuai...

Siti Hajar Masri said...

man yusoef:
tq bg pendapat..warna biru?x kot..
saya dah buat survey yg pernah pakai..sng je..hehe~

miziey:
tq bg pendapat..betul tu..saya pun terfikir sm cam awak..

Siti Hajar Masri said...

fadzli amir:
tq bg pendapat..itulah yg saya fikirkan..hehe~

ijatnuar87 said...

urmmm...warna jernih atau coklat atau hitam...hehehe..seswai skali...

Solihin Zubir said...

kaler hijau la seswai! hahha.. ;-p

ok2, siries.. rasanya kaler hazel cantik!

noraim said...

warna brown lah. hihi.

kita pon rabun tp jgn harap nk pakai spec atau contact lens. hehe.

Siti Hajar Masri said...

solihin:
mentang2 ko minat kaler hijau..ko suruh aku pakai kaler hijau..

hazel tu ala-ala coklatkan..

noraim:
x boleh..kena pakai gak..kalo x lecturer tulis apa pun x nmpk..

AziE said...

kaler pelangi ada tak?

+akufobia+ said...

go spec.hee.

abadi.romeo said...

brown paling seswei..percayalah pada
abadi romeo...pengalaman....

Siti Hajar Masri said...

ijatnuar87:
byk tu..aku beli semualah..hehe~

azie:
kalo boleh nak jugak..haha~

akufobia:
x nklah spec..x suka..

abadiromeo:
tq sgt..saya percaya pada abadiromeo..

MamaAiman said...

saye pakai lens jugak, tapi pakai jernih aje..sebab optometrist tak galakkan pakai color, boleh merosakkan mata kalau pakai berpanjangan..tapi utk mencuba sekali sekala ape salahnya :D
yg penting hygine ye..

nora said...

aku pnah tgk budak opis aku pakai wane green, perghh cun, sbb dia hijau gelap2 ckit (ape aku tulih ni) so tak ketara sngat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...