Wednesday, February 2, 2011

Adik Yang Dah Pandai Berdikari - Kononnya

Di satu pagi yang hening..

Macam biasa nak hantar anak dara pergi Taska..Tiba-tiba adik tak nak turun dari kereta..Nak tahu dia cakap apa?

Adik: Mama, tak payahlah hantar adik ke sekolah..

Mama: Kenapa?Habis tu adik nak duduk mana?Mama dengan papa nak kerja..

Adik: Adik tak nak pergi sekolahlah..Tak best..Tak pe..Adik duduk rumah sorang-sorang je..(Sambil dia senyum)

Mama: Banyaklah ko dik..Ko ingat umur ko tu 14 tahun..Ko baru 4 tahun tau..(Aku dah gelak waktu ni)

Adik: Tak pe..Adik duduk rumah tengok tv je..

Mama: Habis tu kalau adik nak susu macam mana?Adik bukan tahu buat pun..

Adik: Adik tak payah minum susulah..Tunggu mama balik..

Mama: Dah..Jangan nak mengada2..Bila mama lambat buat susu pun ko dah mengalirkan air mata lagi satu hari tak minum susu..

Adik: (Menangis melalak-melalak sebab aku hantar gak kat taska..)

Hajar: Korang tengoklah budak sekarang..Sedap je bercakap tak fikir dulu..

16 comments:

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

budak² sekarang memang cepat bijak.

nur aisya humaira said...

haha...comelnye die...
budak skang da makin pandai...
byk celoteh plak tu...:)

Siti Hajar Masri said...

kinakoyu@mam'aDam:
tau x pe..cerdik semacam je..

Siti Hajar Masri said...

nur aisya humaira:
x terlayan mama dia..pening2..

Ila said...

budak zaman skrg kan..ape yg dia ckp kdg2 tak terjangkau dek akal fikiran kita..takpe2....hehehe

Siti Hajar Masri said...

Ila:
mcm x sangka dia boleh ckp mcm tu..

AziE said...

Comel je..

Encik Blogger said...

heheeh.. dlm kepala die nak tgk kartun la tu..

Siti Hajar Masri said...

azie:
mak dia comel jugakkan..hehe~

encik blogger:
tau x pe..memanjang tgk kartun..

ash_mza said...

hehe..
cam sweet je budak 4 thun leh ckp mcm tu.. hehehe..
msti ngah plan mcm2 nak duk umah tgk tv tuu=p

Solihin Zubir said...

ahahhaha... ada je alasan nak ngelat...
ni tiru pangai sape ni?
pangai ko ke siti hajar? ;-p

Sham said...

hehe...bagus adik...pandai mengelat tu...

Siti Hajar Masri said...

ash_mza:
x sangka dia boleh ckp mcm tu..plan nk menyepahkan rumah..

Siti Hajar Masri said...

solihin:
perangai papa dia..mamanya baik..haha~

Siti Hajar Masri said...

sham:
kecil2 dh pndai mengelat ye..

ijatnuar87 said...

uiks...bijak pndai tu...mesti belajar dari mama dier,hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...