Monday, February 28, 2011

Dialog Biasa Bagi Suami & Isteri

Hai korang..


Sorry sejak akhir2 ni tak update blog..Very busy lorr..Banyak assignment sangat..Ni aku share kawan aku email pasal ni..Lawak untuk hilangkan stress aku yang tengah banyak assignment ni..Untuk korang juga..:)


> > Laki talipon,




> > Yang oii... Abang kat kedai mamak ni... Awak nak pesan apa-apa?


> >


> > Bini jawab,


> > Takmau bang, bini awak diet...


> >


> > Laki pon balik umah, goyang tangan tak beli apa-apa...


> > Sampai umah, tengok bini tarik muka moncong mcm cencorot


> > Siap majuk-majuk... Lari tido bilik sebelah....






> >


> >


> > Bila laki query balik,


> > Kan tadi awak yang takmau pesan apa-apa yang oiii....


> >


> >


> > Bini jawab,


> > Memangla orang kata takmau apa-apa...


> > Tapi belikan jerla apa-apa....


> > Kalau abang beli apa-apa kita makan jerrr....


> >


> > Eh, bini akuni... Yang mana satu nih?


> > -----------------------------------------------------------------


> >


> >


> > Laki talipon bini,


> > Petang ni awak nak masak apa Yang?


> >


> >


> > Bini jawab,


> > Alaaahhh.... Hari-hari kena masak, penatlah bang!


> > Balik keja ni Abang makan siap-siaplah


> >


> >


> > Laki pon, balik keje.. Singgah kedai mamak


> > Tibai nasik beriyani kari kamben baekk punya.


> > Sampai umah, sendawa bau kamben...


> > Tiba-tiba... Bini jerit panggil suh makan!


> > Bang, bini awak masak sambal tumis petai, sama sup ayam,


> > Sama telur bistik, sama ayam goreng kunyit. Jom makan!!


> >


> > Si laki terkulat-kulat pandang makanan penuh satu meja,


> > Sedangkan perut dia dah senak, penuh dengan kamben!


> > Merajuk lagiiii... Tido bilik sebelah lagi.....!!


> > Yang, awak ni ada kecelaruan mental ke halusinasi nih?


> >


> > ----------------------------------------------------------------


> >


> > Abang ni, kalo dok umah asek sepah umah jerlah!


> > Bini abang penat tau nak kemas umah semedang


> > Awat abang tak kuar pi mancing ker... Pi main bola ke...


> > Pegilah! Pegilah! Saya nak rilek-rilek dgn budak-budak nih


> >


> > Si laki punyala seronok weeiii....


> > Dan-dan bangun pi tukar baju, capai talipon, capai kunci keta...


> >


> > Bila dah siap, kuar bilik...


> > Tengok hanak bini dah siap-siap pakai baju lawa...


> > Bangggg, bini awak sama hanak-hanak ikut awak eh?


> >


> > ----------------------------------------------------------------


> > Bang, ujung minggu ni balik kampung nak?


> >


> > Abang keja lah yang....


> >


> > Abang hantar bini abang dgn hanak-hanak dah la bang,


> > Pastu abang balik la KL balik


> >


> >


> > Lepas dah hantar hanak bini balik Parit Buntaq,


> > Esoknya, laki pon start keta... Nak balik KL.


> >


> >


> > Baru sampai Taiping, talipon berbunyi... Bini dia talipon.


> > Abang bila nak balik ambik kitorang bang?


> >


> >


> > ----------------------------------------------------------------


> > Abang ni asyik tengok tv jer dari semalam tau


> > Abang tak kesian bini abang ker...


> > Dah kelupas-kelupas kulit jari tau.. Asik basuh kain jer


> > Abang tulungla lipat banjaran Himalaya dalam bilik rahsia tu bang...


> >


> > Laki pon, dengan muka rebel.... Masuk bilik rahsia... Lipat kain


> >


> > Sekali, bini masuk bilik nak usha line... Tetiba jer kena petir


plak..


> > Apa awak lipat kain mcm ni banggg?


> > Kenapa sudut kanan tak align dgn sudut kiri nih?


> > Kenapa kolar baju ni awak lipat ke dalam?


> > kenapa spender ni awak lipat tiga?


> > kenapa? kenapa? kenapa?


> >


> > ---------------------------------------------------------------


> > Nah hambik anak ni bang... pakaikan pampers, pakaikan baju...


> > bini abang nak mandikan hanak yang sorang lagi....


> >


> > Nak bagi pakai baju mana ni Yang...? <--- laki tanya


> > Alah abangni... kan baju anak ada 8 bakul tu...


> > pakaikan jerlah baju mana-mana pon...


> > bukan ada org nk tengok ponnn...


> >


> > Bila bini tengok, anak dah siap pakai baju....


> > Apa pesen baju abang bagi budak ni pakai bangggg!


> > Apsal seluar kunin, tapi baju kaler merah?


> > kalau orang tengok, nanti orang ingat anak kita sami ha...


> >


> > ----------------------------------------------------------


> >


> > Kesian lelaki... otak lurus sgt... xleh bengkang bengkok sket.


HAHAHAHA


P/S: Ini kira update jugaklahkan..;p

5 comments:

noraim said...

haha. lurusnya laki dea. haha.

CuppyCakeMommy said...

hahahah..lawak gila but its so true..

btw ada educational toys for your kid at my blog..jom cekidout

Siti Hajar Masri said...

noraim:
luruskn..memglah bini asyik marah je..

Siti Hajar Masri said...

cuppycakemommy:
memg terjadi dlm kehidupan seharian kita..:)

anyway thanks nnti sy singgah sana..

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

kesian abang..haha
saboo jela bakal2 suami semua ek.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...