Wednesday, February 16, 2011

Perjalanan Ke Kuantan, Pahang

Perjalanan ke Kuantan aku rasa tersangatlah jauh..Aku drive dari KL ke Kuantan..Penat siot..Aku rasa petang tu aku nak pengsan je tapi mengenangkan aku dah sampai tak kan nak duduk dalam bilik je kan..Baik tak payah pergi..On the way tu macam biasalah perut berkeroncong sudah..So, kami singgah makan di D'Paya Serai kat highway Karak kot..Betulkan aku kalau aku salah..Mak ni tahu bawak je..Mahal giler makan kat situ..

Mahal2 pun kami makan gak sebab dah bayarkan..

Korang cuba teka makanan ni harganya berapa?Hampir RM8.00 tanpa air tau..

Buat2 gembira walaupun dah kena 'paw' dengan orang kedai tu..

Kalau korang nampak kedai ni janganlah makan kat sini..

Semua orang yang kena tipu..

Kalau korang perasanlah semua pinggan dia bubuh plastik tapi aku dajalkan diorang balik..Aku kotorkan pinggan diorg..Siapa suruh cas mahal2..Kononnya bila letak plastik tak payah basuh pingganlah ye..Tapi salah orang ye..Ini Hajarlah..

Dalam entry ni langsung tak ada gambar dalam kereta..Sebabnya kami lupa nak ambil..Masing2 penat kot..Yang drive ni berganda2 penatnya..

12 comments:

mzhany said...

ni kedai yg kat petron tuh eh? hany selalu stop sini, tp selalu takmakan, sbb mcm tak slera ahhhaa

Siti Hajar Masri said...

mzhany:
betullah tu..x payah mkn kat situ..cekik darah punya..:)

manja choc said...

nape la asyik ngadu penat je driving..mana stamina korang nih.. aku ni driving in 3 days klate-shah alam selama 6 7 tahun ok je..wahehhehehe (bukan riak tp nak kongsi tenaga..kehkeh)

manja choc said...

nape la asyik ngadu penat je driving..mana stamina korang nih.. aku ni driving in 3 days klate-shah alam selama 6 7 tahun ok je..wahehhehehe (bukan riak tp nak kongsi tenaga..kehkeh)

manja choc said...

nape la asyik ngadu penat je driving..mana stamina korang nih.. aku ni driving in 3 days klate-shah alam selama 6 7 tahun ok je..wahehhehehe (bukan riak tp nak kongsi tenaga..kehkeh)

Siti Hajar Masri said...

manja choc:
penatlah kak..ni first time drive jauh tau..akak lainlah..kuku besi punya org..haha~

So Shy Lady said...

salam hajar,
haisyh...skrg ni smua benda naik rega! ksian kita, kan!

nur aisya humaira said...

Aah,cini memang mahal kak...cekik darah dieorang ni...hak2...:)

Siti Hajar Masri said...

so shy lady:
kita memg kesian..asyik kena tipu je..:)

Siti Hajar Masri said...

nur aisya humaira:
bukan cekik darah je cekik tulang segalalah..

Solihin Zubir said...

RM8? Ahahaha.. gila btoi punya cekik darah..

~~nUyUL~~ said...

aja, memang kedai ni cekik darah pon..disebabkan area tu dah xde tempat nak singgah, terpakse la singgah gak..hehe~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...