Tuesday, March 1, 2011

Aku Masih Setia Dengan Nuffnang

Assalamualaikum semua..

Beberapa hari ini aku banyak terbaca ramai blogger yang buang nuffnang dari blog mereka..Sebabnya nuffnang tidak memberi keuntungan sangat pada mereka..

Ini pendapat aku pula ye..Mungkin mereka yang buat begini kerana mereka terlalu bergantung pada pendapatan blog..Senang cerita memang mencari duit melalui blog..


Benda ni terpulang pada masing-masing..Kita betulkan niat kita dulu kenapa kita buat blog pada awal2 dulu..Kalau memang niat nak duit aku rasa nuffnang bukan tempatnya..Dengan nuffnang ni kita kena banyak2 bersabar..

Niat aku buat blog sebenarnya aku minat nak menulis..Dan minat bila ada yang baca..Rasa macam penulisan kita tu dihargai..Dan lagi suka share apa yang aku alami dalam kehidupan seharian aku..Kawan aku yang minta aku daftar dengan nuffnang..Dan sekarang kawan aku pula senyap dari dunia blog..Mungkin dia nak bagi aku rezeki lebih sikit..Thanks to Faj..

Aku ada buka blog redmummy seperti biasa dan dia ada buat Vlog..Kat situ banyak dia bagi tips..Salah satu tips nuffnanglah..Dia kata ramai benar yang bagi emel kat dia tanya pasal Nuffnang ni..Baru buka blog sebulan dah bising2 nuffnang duit tak masuk..Nampak sangat buka blog semata-mata nak duitkan..

Ingat satu je kalau ada rezeki insyaAllah ada..Usaha kena ada jugak ye dan yang penting aku masih setia bersama nuffnang..Aku percaya rezeki aku ada kat Nuffnang..;p

14 comments:

man yusoef said...

btol gak rasanye...nuffnang dah jarang kasi BE..huhu...mybe sebab dah rmi sgt blogger...ntahla...tapi sy msih setia dgn nuffnang...hahaha

Myaby said...

hem.

ssh la kalau niat blog nak dpt duit semata mata kan.

relevan said...

Setia kan saja ..

~hAKim ZaiLAn~ said...

saya pun xkisah sgt..apa yg masuk tu masuk la..huhuu

KAMIHIDUP said...

wah, dah tgk jugak vlog kak red to, bagus2, btl ckp kamu, ape pun teruskan usaha anda.

Siti Hajar Masri said...

man yuesof:
itu pun satu sbb rsnya..susahkan nk dpt BE skrg ni..yg penting setia pd nuffnang..:)

Siti Hajar Masri said...

myaby:
betul tu..bila dh x dpt duit mulalah frust..:)

Siti Hajar Masri said...

relevan:
memg setia..mcm setia kat afsb..:)

Siti Hajar Masri said...

hakim zailan:
yg penting masyuk jugakan..:)

Siti Hajar Masri said...

kamihidup:
kita sama2 usaha..:)

Arpiiz said...

saya terasa ni sebab niat saya berblog nak duit..
hahaha, gurau je..^^

MrsAyie said...

Saya buang jgk nufnangg sbb nak suruh blog ringan. Hehe. Taklah, sebab nak blog tanpa nufnangg ke innit ke semua tu tak nak. Nak blog jer

Siti Hajar Masri said...

arpiiz:
x pe..:)

Siti Hajar Masri said...

MrsAyie:
bagus tu..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...