Tuesday, March 8, 2011

Foundation Yang Best

Hari ni nak cerita pasal make up plak..Actually ada permintaan..Ada yang nak tahu aku pakai produk apa untuk make up..Tapi kali ni aku pilih untuk bercerita pasal foundation..Lain-lain nanti dulu..

Make up penting untuk aku sebabnya bila aku tak make up muka macam hantu kak limah jadi zomba..Muka aku licin sebab make up..Tiada petua2..

Foundation yang memang aku guna ada 2 jenis..

1. BB cream Maybelline

BB cream ni memang best..All in one..ada pelembap, pelindung matahari, foundation, base make up juga..Yang penting murah..Aku pakai ni tiap-tiap hari..Kecuali ada event atau majlis2 yg nak aku menonjolkan diri aku akan pakai foundation lagi satu..


2. Foundation Mac NC37

Foundation ni paling best aku pernah pakai..Benda mahal memang bestlah ye..Walaupun dia mahal tapi dia tahan untuk 5-6 bulan gak tau..Sebelum aku try BB cream memang aku pakai ni saja..Pergi kerja, pergi kelas, pergi shopping, outing ngan kawan2 dan sebagainyalah..Untuk sekarang ni aku rasa kalau aku pakai untuk event atau majlis2 sahaja mungkin lebih tahan lama lagi ye dok..


Benda yang paling aku tak suka orang cakap ngan aku tak sempatlah nak make up..Lainlah kau ada maid..Untuk pengetahuan korang aku dah tak de maid..Aku ngan Zamri jadi maid..Anak dara jadi mem besar..

Nak cantik jangan bagi alasan banyak tau..Aku tahu semua perempuan memang dilahirkan untuk cantik..Aku juga..So, tunggu apa lagi jangan bagi banyak2 alasan..Orang yang request entry ni dia suka tengok aku make up..Aku pun adalah ajar sikit2..Bagi yang baru baca blog aku aku pandai make up pun aku amik kelas ye..Tiba2 pandai namanya bukan Hajar tu sebabnya make up pun perlukan seni juga..Aku bukan orang seni..;p

P/S: Gambar aku tak payah bubuhlah ye..Nanti korang menyampah plak..:)

Sumber gambar : Mr. Google

16 cakap hajar comel:

Kancilbiru said...

haaaaaa...

bagus...memang tengah cari BB cream..org cakap BB cream ni bagus..tapi tak sure nak beli brand apa. kalau maybeline best, mahu try. bosan dah asyik pakai OLAY..:P

JunAina said...

dulu zaman muda2 pakailah apa jenama pun tak kisah tetapi sejak umur dah meningkat kulit menjadi agak sensetif...

jangan dicuba-cuba produk baru nanti kulit muka akan merah dan mula mengelupas. nak baik ambil masa pulak tu sekurang-kurangnya sebulan boleh lajak sampai 2 bulan...

Mommy Fara said...

hehehehe....setakat pki bedak je...bkn tak nak mekap tp suami yg tak galakkan...janji pki pelembab pelindung UV, elak acne! hehehehe!

naqiah said...

2 la.. sy pun x pkai pape.. just bedak putih n pelindung uv.. hehee

KAMIHIDUP said...

KAMI kalau mak up mesti rupa hulk, heheehe. :)

chenta said...

pakai BB maybelline tu juga...ngeee ^_^

mzhany said...

ooo mmg ramai gak yg up entri gune mac nih. huhu hany xpernah try lagi laaa

Siti Hajar Masri said...

kancilbiru:
cubalah try..mesti akak pun puas hati..:)

Siti Hajar Masri said...

JunAina:
mungkinlah..sy muda lg x pasti plak psl tu..kalo x sesuai jgnlh pakaikan..:)

Siti Hajar Masri said...

mommy fara:
suami sy memg menggalakkan sy pakai make up kecuali kat rumah..:)

Siti Hajar Masri said...

naqiah:
hai naqiah..muka awak cntik..x pakai apa2 pun dh cntik..:)

Siti Hajar Masri said...

kamihidup:
lebih baik jgn make up kalo gitu..:)

Siti Hajar Masri said...

chenta:
ye ke?bestkan..:)

Siti Hajar Masri said...

mzhany:
cubalah try..puas hati..:)

ruby nasiruby said...

harga mac 2 siti beli kat mana?supermarket ke?takut nk beli sebab bnyak yg jual x ori punya.

Siti Hajar Masri said...

ruby nasiruby:

Mac 2 sy beli kat butik dia kat Sunway Pyramid..kalo yg original dia jual kat butik saja..yg lain tu sah2 x ori..;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...