Saturday, March 19, 2011

Gila Sata..!!

Assalamualaikum semua..

Dulu aku tak suka makan sata sebab tak sedap..Semua orang cakap sedap waktu tu..Aku pun try beli kat bazar ramadhan punya..Tak sedap pun..

Hari tu aku ada trip ke Kuantan dan sebelum balik KL kami singgah Kemaman untuk beli keropok lekor dengan sata..Diorang ajak aku beli sata. Aku cakaplah tak nak sebab aku pernah rasa tak sedap tapi kawan aku belikan sikit so aku rasa dan persepsi aku terus berubah bahawa sata memang sedap..Dengan pedasnya dan rasa ikan yang segar..Aku terus jatuh cinta..


Bila dah balik KL ni mana nak cari sata yang sedap tukan..Aku beli kat bazar ramadhan subang jaya waktu tu..Kawan aku cakap kat sini punya memang tak sedap..Patutlah..

Tapi hari tu aku pergi pasar malam area rumah aku dan aku nampak satu gerai ni jual sata..Aku pandang je sata tu..Nak beli tapi takut tak sedap..Membazir namanya..Godaan sata tu sangat dasyat sehingga aku beli juga..Mahal sikitlah dari aku beli kat Kemaman..Part yang paling best sata tu sedaplah..Tapi tetap tak boleh lawan sedap sata terengganu..Jadilah dari aku terliurkan..

Kerana sata ni jugalah aku ajak Zamri holiday kat Cherating hujung tahun ni..;p

13 comments:

nur_hai said...

sata mmg sedap....setiap kali blk pahang kompem beli punya...beli kat pasar di maran..yummyyy

cik dah ganu kiter said...

sy ni org kemaman tp lum sempat singgah tmpt yg sohor jual sata tu....siannyer...

siti mcm org mengidam plk yek

Solihin Zubir said...

aku lebih suka makan otak2... heheh..

Ila said...

tak pernah try lagi tp hubby ckp tak sedap..huhuhu

Siti Hajar Masri said...

nur_hai:
buat saya terliur je..:)

Siti Hajar Masri said...

cik dah ganu kiter:
mengidam nk tambah lemak..hehe~

Siti Hajar Masri said...

solihin:
otak2 pun aku suka gak..:)

Siti Hajar Masri said...

Ila:
awak try terengganu punya..gerenti sedap..

HATYCIKNUURUL said...

salam,hai,.pes time snggah komen,.hehe,..

~sata mmg sedap,hehe,.dh lame xmkn sata,.eh,boley bt sndri tau sata tu,.

analia buyani said...

sedapnye sata..da lame x makan..huhuu

azzey said...

Saya pun sker sata. Kat psr mlm sng je nak dapat....:)

nuriz said...

mai sata sikit ..sedapnye tengok

KAMIHIDUP said...

sata sedaaaaaaaap. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...