Wednesday, March 2, 2011

Kartun Menarik Mengenai Makanan Halal

Aku nak share email yang dihantar oleh officemate penjelasan mengenai makanan halal..Pengetahuan untuk kita juga sebagai orang Islam..


Klik untuk pembesaran..

P/S: Senang sikit nak explain pada orang bukan islam..;p

3 comments:

Miziey said...

salah satu bukti bahawa sains x dpt d'pisahkan dr agama.. hope msj2 mcm nih menjdkan kta lebih yakin akan islam tu sendiri..
psst : klau tahu sumber kartun nih ok gak.. mane tau ade lg yg laen.. tol x? hehe..

Ombak Timur said...

Dalil spt ini dijelaskan dalam Al Qur'an dan disokong sepenuhnya oleh bukti saintifik yg boleh diterima akal muslim dan non-muslim. Hanya mereka yg ketagih tegar sengaja mengengkarinya.

Luke said...

Sangat ilmiah perkongsian ni, jelas dan padat. Kalau beginilah cara penyampaian pasti mampu menjadi tarikan kepada umat lain memeluk Islam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...