Tuesday, March 15, 2011

Sah..!!Aku Memang Pelupa..

Assalamualaikum semua..

Semalam aku tumpang Su balik kerja..Tengah berborak-borak Su tanya aku pergi kelas tak hari ahad semalam?Aku ngan selamba jawab..Kelas apa pulak ni..Minggu nilah..Su kata kau kan sama tarikh kelas ngan aku..Aku terus terdiam sambil berfikir..Maknanya aku dah ponteng kelaslah ye..

Aku terus call member aku yang satu kelas..Dia ingat aku mogok ngan lecturer ECO sebab tu aku tak datang..Aku cakaplah apa jadahnya aku nak mogok..Ye..Memang aku marah dengan lecturer tu sebabnya aku email & faks assignment dia kata tak terima..Yang peliknya emel dia reply kata dah terima..Tu yang aku sakit hati tapi kes tu settle sebab aku suruh Zamri hantar byhand kat lecturer tu..

Ya Allah, macam manalah aku boleh terlupa pasal kelas yang sangat penting bagi aku..Kelas ECO sangat penting bagi aku sebab bila kau belajar sendiri kau tak akan boleh fahamlah..Hari Ahad tu Zamri memang ada tanya tapi aku ngan confident cakap tak ada..Jadual aku tinggal kat ofis..Waktu tu broadband slow nak mampos..

Bermacam2 persoalan muncul kat kepala aku sekarang ni..
  1.  Adakah lecturer boleh terima alasan yang aku lupa ada kelas?Tolak 1 markah tu..
  2. Member aku cakap lecturer ajar pasal 'Market Structure' dan bab ni memang selalu keluar final exam..Adakah aku boleh buat dan belajar sendiri?
  3. Adakah aku sudah nyanyuk sampai tak ingat ada kelas?
Aku boleh kena migrain kalau macam ni..Aku ingat nak mintak lecturer buat kelas tambahan..Tapi aku ni siapakan..Walhal aku seorang je yang tak datang..

Aku ni pelupalah..Apa nak buat ye?

10 comments:

Kancilbiru said...

oklah tu ada kelas tapi tak pergi...

KB selalu tak dak kelas, dah sampai pun masuk dalam kelas, rupanya kelas org lain..

Buang masa, buang minyak, buang tenaga haku...uwaaa....

hahahaha

Siti Hajar Masri said...

kancilbiru:
ada pulak mcm tu..itu semangat g kelas..:)

KAMIHIDUP said...

akak kene wt reminder kak, bru xlpe, heee. :)

topimagine said...

xbest la cm tu kalo poneng secara xsengaja.... ponteng kelas secara sengaja baru bestttttt... hahaha

Siti Hajar Masri said...

kamihidup:
akak dh bubuh reminder..dah bubuh jadual merata tempat..:)

Siti Hajar Masri said...

topimagine:
tula pslnya..ponteng secara x sengaja..

ctpayong said...

mungkin SHM boleh bincang dengan lecturer tag line utama topik tersebut. browse dari kawan2 atau dari internet. jangan putus asa. itukan tugas lecturer.

good luck.

lain kali set alarm clock yg kuat sket bunyi dia ala2 bunyi loceng sekolah..huahuaaaa

Ila said...

suruh jelah lecturer tu buat personal kelas utntuk ko sorang...buat ayat baik punya...herhehe

maza said...

hahah... maza pernah berlaku perkara sebegini..

dan pernah gak dek takut ketinggalan peperiksaan sampai tidur pun menggigil2

psst: kira okey lagi tu cik Hajar.. tapikan kawan maza yg satu itu, pernah ketiduran dan lupa yg dia ada exam hari itu...setelah diingatkan mengelabah puyuh dan terus mengadap lecturer... hahaaha

apa2 hal pun buat yg terbaik gitew.. hehhehe

psst: hajar bila singgah blog maza, letaklah link blog sekali ya.. takut tertekan salah worang.. hehheeh

Mommy Fara said...

heheheheheh...mcm ne ley lupe tu cik hajar? takpelah, kite pun bz dgn rutin harian....dgn nak belajar, dgn keje, dgn keluarga lagi...


selamat berjaya!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...