Wednesday, July 6, 2011

Cekodok Jepun @ Takoyaki

Assalamualaikum semua..

Korang pernah makan tak cekodok jepun @ takoyaki..Sangat sedap tau..Mula-mula kawan-kawan ofis aku yang kenalkan aku dengan benda ni..Tekak aku mula-mula macam tak boleh terima tapi sejak aku rasa dekat carrefour area rumah aku terus aku jatuh cinta..Lalu je wajib beli..;p


Dia tengah buat cekodok jepunlah ni..Halal tau korang sebab yang buat ni orang melayu kita..Owner kedai dia pun melayu..Dia cakap dia belajar buat takoyaki ni..Aku sebenarnya malu nak ambil gambar kesuluruhan kedai ni sebab tu gambar atas ni je ada..Akukan pemalu orangnya..haha~ 


Macam-macam perisa ada..Aku suka octopus..Unagi tu belut tau..Takut ada yang tak tahu nanti..


Inilah cekodok jepun @ takoyakinya..Korang mesti terliurkan..Masalahnya aku pun terliur sekarang ni..Zamri pun suka..Kalau aku nak beli mesti dia suruh beli 2 set..Dia pun dah jatuh cinta..;p

Korang wajib try..Aku tak tahu sangat kat mana je ada benda alah ni..Selain carrefour Puchong kat Sunway pun ada..Area kat Jusco..Lain tempat aku tak tahu..Selamat mencuba ye..

6 comments:

KAMIHIDUP said...

tak pernah makan benda ni.

Siti Hajar Masri said...

kamihidup:
trylah..sedap..;p

isal said...

sedap...

Siti Hajar Masri said...

k.sal:
sedapkan kak..;p

hanie said...

semlm nk try mkn tp cri kt sunway xjmpe..& nk pusing lg tp da xsmpt plak...=(

kotak hitam said...

my peberet jugak nie...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...