Sunday, July 10, 2011

Satay Kajang Yang Mengecewakan

Assalamualaikum semua..


Hari tu Zamri bawa kami makan satay kajang kat Kajang..Selalunya kami makan satay kajang di Awan Besar tapi kali ni nak kelainan sikit..Memang lain dari yang lain..Ini pandangan aku ye..Bagi kami ni adalah kali pertama dan kali terakhir kami pergi sana..Suasana, makanan semuanya serba tak kena..
Parking tersangatlah susah..Kami ambil masa dekat 1 jam mencari parking..Pihak pengurusan patut ambil tindakan pasal parking ni..Kebetulan waktu tu memang aku tengah kebulur..Dengan mencari parking bagai jadi tension sangat..

Bila dah dapat parking satu masalah pulak timbul bila kena cari meja plak..Orang jangan cakaplah terlalu ramai..Dan aku tak suka suasana macam tu..Meja sangat-sangat rapat..Akhirnya kami dapat meja juga tapi kami kena cari meja lain pulak sebab meja kami duduk tu tak ada nombor..Kalau tak ada nombor mungkin apa yang kami pesan tak akan sampai..

Kami dapat meja tapi meja kitorang mengadap tempat orang cuci pinggan mangkuk..Tekak aku mulalah rasa lain..Bila makanan sampai lagi sekali kami terkejut..Satay tu macam biasalah..Kami order nasi goreng biasa dengan mee goreng tapi sangat mengecewakanlah..


Nasi goreng yang kami order..Harganya RM4.50.Nasinya sangat sikit..Memang tak sesuai dengan harganya..Zamri cakap patutlah boleh kaya..Berniaga macam ni..


Mee goreng yang aku order..Mee dia sangat sikit..Harga RM3.50..Rasa mee ni macam kau makan mee bubuh sos..

Malam tu memang kami makan agak kelam kabut sikit sebab tengok ramai orang mencari tempat duduk..Lagipun suasana terlalu ramai membuatkan aku tak selesa nak makan..Tempat kami plak mengadap tempat cuci pinggan segala..Memang aku makan tak berapa nak selera..Pulak tu mungkin kerana terlalu ramai orang diorang tak lap pun meja..Seluar kakak kotor sebab kerusi dia penuh dengan kuah kacang..

Tempat ni memang aku tak suggestkan..Kalau nak makan satay kajang pun better pergi kat awan besar..Kat sana suasana dia tersangatlah ok..;p

9 comments:

relevan said...

memang tidak patut..hendak untung saja.. pelanggan pun lari..

Siti Hajar Masri said...

tau x per..;p

lala shaheila said...

ish..kedekutnya nasi ngan mee, bek masak sendiri je :)

Siti Hajar Masri said...

lala shaheila:
hehe~baik masak sendiri lg puas hati ye dok..;p

Hakim LoLx said...

alahai..sikitnya mee -_-

Siti Hajar Masri said...

hakim LoLx:
memg sikit..x puas hati dgn hrganya..

KAMIHIDUP said...

satay hut juga terbaik kak, heee. :)

Siti Hajar Masri said...

kamihidup:
ye betul..kmpung siapakan..;p

hanie said...

sye penah terkena skali..excited nk g bke pose kt sini..skali dpt mknn..hampeh..satay plak dah masam..nsb time tu order 10 je..pastu trs xmsk sini lg..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...