Monday, August 15, 2011

Handbag Raya

Assalamualaikum semua..

Kalau bab handbag ni aku memang cerewet..Bukanlah sebab harga ataupun brand tapi bentuk dia..Bentuk memang aku cerewet..Kalau handbag mahal-mahal pun tapi bentuk macam makcik2 jer nak buat hapa kan..Orang tak akan kata kau beli handbag mahal punya sebab bentuk tak semegah..haha~(Gelak jahat)

Lain orang lain citarasanya..Kawan aku ada beli handbag bonia..Katanya dalam RM500++ tapi bila aku tengok handbag yang dia beli macam tak berpatutan plak dengan harganya sebab bentuk dia tak semegah..Bentuk dia sangat old fashion..Yup, aku terus terang dengan dier tapi dia kata dia minat..Itulah aku kata lain orang lain citarasanyakan..

Aku ada baca pasal bentuk badan dan handbag juga memainkan peranan yang penting juga..Especially dalam penampilan harian kita..Kita wajib tahu bentuk handbag yang sesuai untuk kita..Orang yang pendek sesuai hapa..Orang yang tinggi langsing macam aku sesuai hapa..Kalau korang nak tahu boleh baca kat sini..

Tapikan korang tak tahu kenapa aku berkenan sangat handbag macam kat bawah ni..Target aku raya ni nak beli handbag macam ni..Brand tak kisah janji bentuknya macam ni..Kalau kaler merah lagi lawa kot..Sebab tema raya pertama kami merah mak ngah..;p


Bagi aku lawa tapi tak tahulah bagi korang..Lain orang lain citarasanyakan..;p

P/S: Tahun ni semua benda Zamri yang taja..Jimat duit haku..Boleh simpan kat ASB..Handbag ni pun aku akan kabo kat dier..hehe~

6 comments:

SoLy SoLicious said...

kte xde pon beg raya..huhuhu...bju raya je ade..

Mommy Fara said...

Sy tak suka handbag. Apalagi handbag saiz2 kecik atau medium. Saya suka beg besar atau backpack. Mungkin sy nmpk lasak. Ada sebab kenapa...

1.Saya fobia dgn handbag sementelah kawan-kawan pnh menjadi mangsa ragut.
2. Brg sy banyak. Saya benci klu bag sekadar beg tapi tak ley letak semua brg2 sy dalamnya.
3. Anak masih kecil. Kena pk ruang nak letak pampers, botol susu dan pakaiannya.

=)

Siti Hajar Masri said...

soly soliciuos:
sedihnya..awat x der?akak pun harap laki..kalo tak memg x der juga..;p

Siti Hajar Masri said...

mommy fara:
sy guna handbag ni semua bila raya atau ada kenduri atau ada event..kalo g ofis sy prefer beg sekolah jer..kalo jalan sy prefer beg sling..senang..;p

LadySiti said...

uuuppps...tema awak sama lah ngan LS :)
peace :)

Siti Hajar Masri said...

ladysiti:
ye ke?merah mak ngahlah kita tahun ni..;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...