Thursday, September 29, 2011

Breakdown Punya Pasal


Assalamualaikum semua.. 

Hai korang..Sorrylah lama tak update..Ikut hati nak tunggu sampai exam habis tapi kesian kat korang asyik baca entry dah basi jer..;p
 Berbalik pada tajuk Sabtu yang lepas kami semua nak menghadiri jemputan open house..Dalam perjalanan ke USJ memang dah rasa gear kereta problem..Zamri cakap selepas pergi Puncak Alam terus balik..Siap call abang Zamri suruh repair hari Ahad tu..

Tup tup lepas balik dari Puncak Alam lagi teruk langsung tak boleh masuk gear..Lagi2 jalan jem plak nak balik Puchong..Kami lari dari jem tu tapi sampai Subang Jaya jem jugak..Last2 pasang double light..Abang dia nasihatkan kami berhenti kat tepi takut gearbox pecah plak..

Lepas tu kami pun tunggulah abang dia datang..Suruh dia tengok apa yang rosaklah..Nasib baik abang dia mekanik..Sambil tunggu tu kami call ejen insurans kereta tanya pasal towing..Ejen bagi no insurance semualah..

Bila abang Zamri datang memang dia kata kereta ni tak boleh jalan..Kena tarik jugak..Kalau jalan clear ok tapi hari tu memang merata jalan jem..Aku rasa semua orang pergi open house agaknya..Last2 kami call insurance suruh towing tarik kereta kami..

Kami tak tunggu lama lepas tu towing pun sampai..Aku rasa tak sampai 15 minit..Aku puji etiqa punya servicelah..Bolehlah tahun depan ambil etiqa insurance lagi..Free plak tu service diorang bagi..

Buat pertama kalinya aku naik kereta lepas tu towing yang tarik..Jatuh vogue mak..haha~Dengan panasnya lagi..Anak dara tu pun berpeluh2..Tapi alhamdulillah yang penting kami sampai ke rumah dengan selamat..

Esoknya Zamri ngan abang dialah repair kereta tu..Rupanya clutch pad yang pecah..Terbanglah duit almost RM450..Aku tak rasa sangat sebab semua tu duit Zamrilah..

Sebenarnya pada hari tu banyak lagi rumah yang kami nak pergi tapi disebabkan kereta breakdown semua rumah tu tak dapat kami jejaki..Minta maaf sangat..Tahun depan jemputlah lagi..Jangan serik jemput kami ye..;p


3 comments:

Ila said...

heeheh..apo nak buek kan..dugaan tu

Mommy Fara said...

Pnh gak jdk kat husband dulu. Tp warranty stil valid. Kena tarik pun, tak kena caj. Isau gak in future mcm ne...

=(

cintatulip said...

xpe kak.. xperience.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...