Tuesday, December 6, 2011

Family Is Everything


Assalamualaikum semua..


Family adalah segala-galanya bagi aku..Aku sanggup buat apa sahaja untuk mereka..Kami datang dari keluarga miskin tapi kami kaya dengan budi bahasa..Itulah yang mak abah aku ajar dan ingatkan sampai sekarang..

Kadang2 aku pelik dengan manusia yang bermuka2 ni..Tak suka dengan keluarga kami yang miskin..Bila ada yang kaya terhegeh2 kau ye..Aku nak tanya satu soalan hina sangat ke kami ni miskin???

Tak nak jemput kami bila ada buat majlis hari jadi..Takut kami menghabiskan kek diorang agaknya..Manusia2..Jangan jadi hamba harta..Bila mati tak bawak apa2 pun..Amalan jer..

Family aku..Sangat berbangga dengan diorang..
Disebabkan family aku sangat penting jadinya hari Sabtu malam Ahad hari tu aku sanggup redah jem semata2 nak bawak family aku pergi I-City..Actually aku tak suka pergi tempat2 macam ni..Terlalu sesak dengan manusia..Kami tak enjoy sangat sebab nak masuk snow walk terlalu ramai..Nak main permainan yang ada dalam tu pun ramai sangat..Tak sanggup nak beratur..


Banyak gambar lagi..Nanti aku cerita kat lain entry ye..Aku dah mengantuk sangat ni..Beberapa minggu ni weekend tak rehat langsung..Setiap minggu ada jer kenduri..Semuanya sepupu2..


Nak taip entry pun bantal memanggil2 suruh tidur walaupun sekarang aku boleh mengarang entry dengan tenang sebab anak dara aku semua kat kampung..Diorang gembira sangat duduk sana..Mak pak diorang honeymoon lerr kat sini..;p



4 comments:

pena rozie said...

memang betul family for everything. Org jenis mcm ni kalau susah br muka tak malu cari kite.

Fara said...

Sy klu nak g tmpt2 mcm tu, mmg sy elak g ms cuti. Seksa wooo! Sbb at the end, jdk keciwa! Hiks~

Biasalah awak, bila kita sng...org terhegeh2 kat kita. Walau mcm ne kite endah tak endah, diorang asiklah nak menempel kat kita. Sy mmg amalkan konsep, selagi tak kaco idup aku...aku tak kaco idop ko. Ko nak jemput ke, tak nak jemput ke...ko punya psl. Aku peduli apa? Aku msh ade mak, ayah, adik2...

=D

KAMIHIDUP said...

family no satu. hee. :)

isal said...

setuju sangat.....
itulah nak gi tempat2 ni kena gi masa bukan cuti sekolah....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...