Friday, December 28, 2012

Hello Vincci..♥♥


Assalamualaikum semua..

Dah lama aku idamkan kasut merah..Banyak yang aku jumpa tak berkenan..

So, hari krismas tu kami pergi jalan2 Setia City Mall ternampak kasut ni dekat vincci..Aku terus beli tanpa fikir2 lagik..Bila dah berkenan wajiblah ambil..♡♡

Dah pakai pun..hehe..:-)


Tuesday, December 25, 2012

Wonder Girls (원더걸스) - Like this


Assalamualaikum semua..


Aku suka video ni sebab suka ikut step dia menari..Konon2 boleh buat aerobik kat rumah bila tak pergi gym..

Aku ingatkan aku jer suka rupanya anak dara's aku suka jugak lagu ni..Siap hafal lirik..Yang korea punya plak tu..Diorang fast leaner especially kakak..Dengar dia dah boleh hafal..Korang ingat korang jer suka k-pop..My daughter's also love k-pop..haha~

Zamri geleng jer..Sebab dia tak suka k-pop..Aku ok je janji dia tak buat benda yang tak sepatutnya..Kalau dapat tengok youtube diorang memang mengadap k-pop sahaja selain tengok barbie, upin-ipin, boboiboy..;p

Monday, December 24, 2012

Bunga Oh Bunga

 
Assalamualaikum semua..
 
First time aku dapat bunga..Dan yang paling mengejutkan dari Zamri..Sebab sepanjang 7 tahun kami kahwin dia tak pernah bagi bunga..Aku pernah mention kot dalam blog kalau Zamri bagi bunga mahu aku pengsan..Alhamdulillah tak pengsan pun..
 
Terkejut beruk tu ada..Happy dan terharu tu memang terserlah..
 
Hari Sabtu tu kakak aku konvo..Kakak aku konvo dekat PICC, Putrajaya..Biasalah bila konvo tu bermacam2 orang jual bunga dan sebagainya..Mungkin tu salah satu sebab Zamri beli..Ada depan mata teruslah beli..
 
 Sama jer caption aku di istagram 'orang lain konvo orang lain dapat bunga..'
 
 Ini yang menambahkan aku sayang pada dia..Aku tak tahu orang lain tapi makin hari aku makin sayang pada Zamri walaupun dia tak bagi bunga..
 
Balik jer dari Putrajaya, terus aku cari pasu..Tanggalkan dari plastik..Aku jadikan deko dekat tv kabinet..Terus tambah seri..Suka sangat..;p
 
Thanks sayang bagi bunga..Love u always..^_^

Wednesday, December 19, 2012

Away To Training..


Assalamualaikum semua..


Tuan blog tengah sibuk training dan busy sangat..Kerja2 tak pernah kurang..Bertambah lagi adalah..Semua nak urgent sokmo..

Bila tak buat akan effect pada banyak perkara..Baik buatkan..Dah namanya pun kerja..Gaji nak tapi kerja tak nak buat memang tak berkatlah gaji tu kan..Alhamdulillah, aku masih sedar diri..;p

Friday, December 14, 2012

Harapan Tinggal Harapan

 
Assalamualaikum semua..
 
Semua mesti tengah sedih, bengang, kecewa dan macam2 lagilah bila #harimau malaya kalah malam tadi..Termasuklah aku..
 
Aku bukan peminat bola tapi sebab Zamri dah janji nak bawak aku pergi stadium tengok final nanti..Aku pun dah beranganlah..Sekarang, harapan tinggal harapanlah..
 
FYI, aku ni tak pernah tengok game bola live..Kesian hakukan..Orang tak berapa nak berduit macam nilah..Aku dapat pergi tempat2 macam gini pun sejak kahwinlah..Ko hingat mak aku nak bagi aku pergi tempat macam ni..Kirim salamlah..Orang tua biasalah..
 
Tetiba, aku rasa bersyukur sangat kahwin muda..Aku boleh enjoy pergi mana2 dengan Zamri..Boleh pegang2, cium2, peluk2..Ko yang bercinta boleh??
 
Pulak tu kadang2 Zamri bagi aku masa berfoya2 dengan kawan2..Janji jaga batas diri..Yang tu memang aku jagalah..Masih sedar diri yang aku ni mak dara..;p
 
Apa aku merepek ni..Berbalik pada topik..Tak pelah korang at least team kita masuk semi final..Kita mesti sokong team harimau malaya lagi..
 


Sesi Persekolahan 2013


Assalamualaikum semua..

Lega..Sebab semua persiapan untuk kakak dan adik sekolah hampir siap..Tinggal tudung kakak dengan stationery jer..Lain dah settle..;p


Barang2 yang kami dah beli..Baju2 tak termasuk dalam ni sebab dah susun kat almari baru mamanya sibuk nak ambil gambar..hehe~

Tahun depan kakak akan darjah satu..Alhamdulillah pembelian buku untuk sekolah kafa kakak dah selesai..Sekolah kebangsaan semuanya kena selesaikan pada hari orientasi..31/12/12..Macam tak percaya anak aku dah nak sekolah kebangsaan..Mamanya yang terlebih excited..^_^

Adik plak next year kita hantar Genius Aulad..Yurannya jangan cakap berapalah..Siapa yang pernah hantar anak ke situ tahulah..Tahun ni kami hantar ke prasekolah mengecewakan sikit..Adik tak reti mengeja pun..Frust sangat..Harap cuti sekolah ni je aku ada ajar sikit..

Cuma, aku nak minta pendapat sikit pada ibu2 yang ada pengalaman anak baru nak belajar pakai tudung..Korang rasa tudung apa yang sesuai untuk kakak dan nak beli kat mana?

Aku rasa dia sesuai pakai tudung yang selapis je..Tapi aku dah try cari kat jusco dengan tesco tak ada plak..Tolong aku ye..

Thursday, December 13, 2012

Terima Kasih Cosmoderm..^_^


Assalamualaikum semua..

Yeay..Dah sampai..Sangat cepat..Baru order hari Selasa malam..Pukul 11.00malam aku order dan pagi ni dah sampai..Good job #cosmoderm..;p
Lepas ni aku akan bagi review yer..Sebab ramai tunggu review aku especially manjakani tuh..First review aku boleh beritahu pasal manjakani ni bau sangat best..

Kalau nak beli online kat sini ye..

Setelah Sekian Lama Tak Exercise

 
Assalamualaikum semua..
 
Hari Selasa tu cutikan..Cuti untuk orang Selangor jerr..Pepagi dah bangun buat sarapan sebab nak keluar cari baju sekolah dengan kasut..
 
Lepas tu kami shopping kat tesco sebab nak shopping barang dapur sekali..Dah siap semua sampai rumah dalam pukul 1.00 lebih..Zamri kata boringnya..Ikut aku nak tidur jer cuti ni..Zamri kata tidur dengan aku memang tak boleh pisahkan..Last2 dia ajak pergi rumah kakak aku dekat Sg. Buloh..Aku ok jer..
 
Bila dah sampai sana jiran kakak aku main badminton..Mula2 Zamri join..Last2 budak tu penat main dengan Zamri makanya Zamri ajak aku main..Main badminton ye..Bukan main lain..;p
 
Setelah sekian lama tak main badminton pagi tadi aku nak bangun hazabnya..Badan sakitnya alahai..Pergi gym pun tak sakit macam ni..
 
Tapi tak serik sebab mulai Jumaat ni aku start main badminton..Aku jadi bendahari tak bertauliah..Kalau aku tak mulakan mesti orang lain tak startkan..Selain pergi gym boleh exercise lagi main badminton..Boleh kurus macam ni..^_^ 
 
Aku dah timbang semalam..Aku dah turun 2 kilo..Wish me luck korang aku nak turunkan berat dalam 10 kilo..

Wednesday, December 12, 2012

Review : Cosmoderm

 
Assalamualaikum semua..
 
Aku baru tahu pasal produk ni..Aku google pasal muka berjerawat dan ada yang cerita pasal produk ni..So, aku pun buatlah research sikit..Alaa google jer pun..Banyak review pasal produk ni..Semua cakap produk ni bagus..Pulak tu produk ni buatan Malaysia dan halal lagi..
 
Korang tahukan problem aku sekarang ni muka berminyak dan berjerawat..Bila dah tahu pasal produk ni maka aku ajak Zamri pergi Guardian cari..Alhamdulillah rezeki aku ada..Tapi dapat pencuci muka tea tree oil dan tea tree oil anti blemish..Niat hati tu kalau boleh nak beli satu set..
 
3 barang ni yang aku pakai sekarang ni..Pelembap vitamin E tu baru jumpa..;p
 
Sejak aku pakai pencuci muka ni muka dah tak berminyak..Lepas pakai rasa muka macam lembut dan cantik semacam jer..Yang tu over..Yang pasti muka rasa bersihlah..
 
Lepas tu pakai tea tree oil anti blemish..Letak jer kat tempat jerawat tu..Bila bangun pagi tengok jerawat tu dah kecut..Suka..Bila nak keluar pun boleh pakai gak..Orang tak akan perasan pun kau pakai..
 
Last sekali nak cerita pasal pelembab vitamin e tuh..Aku amik yang 1000iu..Best sangat..Tak berminyak..Tanyalah produk apa aku pernah try..Bila pakai pelembap mesti berminyak..Bila berminyak aku takkan sentuhlah..Tapi bila pakai pelembab vitamin e ni terus aku suka..Lagipun pelembap ni boleh hilangkan parut..Selepas sebulan aku akan update lagi ye..
 
Inilah pelembap vitamin e yang aku pakai..Love it..
 
Aku dah order toner, manjakani dengan exfoliating gel..Online jer..Sebab aku dah cari merata..Tak jumpa..
 
Kalo korang nak try boleh beli online kat sini ..Boleh like jugak facebook cosmoderm kat sini..Kalau nak tanya apa2 kat aku komenlah kat sini ye..Apalagi jom sokong produk buatan Malaysia..Murah plak tu..
 
This is not a sponsored post. All views are solely based on my experience..^_^

Saturday, December 8, 2012

Hai Blog..^_^


Assalamualaikum semua..

Setelah 2 hari tidur sahaja disebabkan demam..Rasanya macam lama sangat tak tengok blog..Walhal baru 2 harikan..Over jer..

Kali ni demam lain macam..Dah lama tak demam macam ni..Aku rasa mungkin sebab kena hujan kot..Ada hari apatah aku redah jer hujan nak ke parking..Siap berlagak lagi tak demam pun..Selang beberapa hari hambik ko demam terus..

Bukan aku jer demam..Tab aku pun demam..Entah mengapa dan kenapa dia bengong jap..Esok kot nak gi Samsung tanya..Masih ada warranty tak pe..Dia ikut tuanlah..Tuannya dah berapa kali jumpa doktor..Dia nak gak jumpa doktor..Macam2 lah..

Nanti aku rajin nak update pasal anak dara aku..Next year kakak standard 1..Macam2 yang kami lalui..Nanti aku cerita ye..;p


Monday, December 3, 2012

Hampeh.com


Assalamualaikum semua..

Aku ada beli buku..Tajuknya ''Buku Masakan Pilihan Pakar Pemakanan"..Motif beli sebab ada resepi yang sihat untuk anak dara's aku..Dalam buku ni ada 60 resepi untuk baby, kanak-kanak 2-4 tahun & kanak-kanak prasekolah..

Bab beli buku bagilah kat akukan..;p

Hari ni bawak balik rumah walaupun dah dapat lama..Tunjuk kat kakak semua resepi dalam buku ni yang untuk kanak-kanak prasekolah..

Kakak kata "kakak tak sukalah semua ni..Kakak suka mama masak carrot dengan sayur pokok jer (bunga kobis)..Lain kakak tak suka.."

Aku terus down..Buat penat jer mama ko cari buku ni kakak oi..


Tak pelah kakak..Mama guna buku ni untuk pengetahuan mama dan mungkin satu hari nanti berguna bila ada baby nanti..^_^

Kalau korang nak beli buku ni boleh beli kat sini ye..Kat luar tak jual tak silap aku..Banyak juga pengetahuan pasal makanan kat buku ni untuk dijadikan panduan..

Sunday, December 2, 2012

Durian Crepe - Idaman Malaya


Assalamualaikum semua..


Tajuk tak mahu kalah..Kelasss kau jar..Hari Jumaat aku baru dapat makan durian crepe ni..Asyiklah tengok orang post kat fb, blog, twitter dan instagram..

Terliur sangat..Nak kata mengandung tak jugak..Mengada betul tekak ni..Lepas tu dapat tahu Kak Mim ada buat..Terus call order..Hari Jumaat tu dapat..Serius memang sedap..Patutlah merata orang mencari..Aku bukan peminat tegar durian..Dapat durian seulas pun dah muak..Tapi dapat makan durian crepe ni terus terjatuh hati kau..

Sesiapa belum rasa pergilah rasa mesti suka jugak macam haku..;p

Moh Kita ke Gym


Assalamualaikum semua..

Sekarang inilah aktiviti aku bila free..Motif utama nak pergi gym sebab nak kurus..Aku percaya kalau pergi gym memang berat badan akan turun..Bukan setakat makan ubat dengan jaga pemakanan jer..Paling penting mesti senam..Tak percaya aku akan buktikan..

Zamri dah berjaya..Pergi gym beberapa bulan dah turun almost 10kg..Lagi2 aku baca tips kurus dan badan cantik dari Vanidah Imran dan Sazzy Falak..Gym a must..Jadinya aku pun harus memulakan sesi pergi gym..^_^

Teman mamanya pergi gym..

Tak banyak benda pun aku buat cuma kayuh basikal dengan joging..Kalau ada aerobik aku akan join jugak..

Lagi satu aku nak kecilkan peha dan kempiskan perut yang buncit ini..Teringin nak pakai seluar macam2 colour..Motivasi tu..;p

Saturday, December 1, 2012

Review : Life of PI

Assalamualaikum semua..

Mesti tempek wajah aku..

Aku dapat tiket free untuk tengok cerita ni..Aku pergi dengan ofismate aku..Mula2 first yang kami cakap cerita ni best ker?..Tak pernah dengar pun..Sebabkan free aku gagahkan pergi juga walaupun hazabnya rasa nak keluar rumah..Al-maklumlah pagi Sabtu..Biasanya Sabtu pagi lepas buat sarapan dan kemas rumah sambung tidur..Burukkan perangai..Tapi itulah aku..Kata sleeping beauty version moden..^_^

Aku bagi cerita ni 4 bintang dari 5..Cerita ni memang best..Apatah lagi untuk tatapan anak semua..Cerita ni penuh dengan pengajaran..Macam mana dia survive hidup di tengah2 laut bersama tiger..Yang tak boleh blah tu nama bengal tiger tu Richard Parker..Kelakar betul..

Korang patut tengok..Wajib tengok..;p

Wednesday, November 28, 2012

Diari & Calendar 2013

 
Assalamualaikum semua..
 
 
Dah lama sebenarnya aku dapat tapi baru nak cerita..First2 aku dapat dari prudential..Aku suka sebab buku tu biasanya aku guna untuk kelas akan datang..
 
Agen aku sangat bagus..Tak pernah lupa bagi aku souvenir..Service pun bagus..Agen ni memang aku kenal sangat..Kalo rasa2 nak ambil insurance boleh jer call agen aku ni ha..
 
Untuk keterangan lanjut tentang Takaful atau Medical Card dan sebagainya, Khafiz, 017-3277423 atau email ke mohdkhafiz@prupartner.com.my
 
ataupun korang boleh jer ke blog agen aku ni kat sini..

Saturday, November 24, 2012

Dinner @ Tupai2 Steamboat, Shah Alam


Assalamualaikum semua..

Cerita ni dah lama tapi nak share juga di blog. Hari tu ofis kami busy buat 5S. First time kami akan di audit..Target kami adalah GOLD..Dan kami dapat capai target tu..Sukerr..^_^

Usaha untuk dapatkan GOLD tu atas kerjasama semua staf..Kami dibahagikan ikut zone..Aku tergolong dalam zone 2..Dimana our CEO pun satu zone dengan aku..En Zain telah berjanji dengan kami menang tak menang dia akan belanja since dia tengok kami bersungguh2 buat 5S.

Selepas result keluar kami terus decide the next day dinner kat tupai2 steamboat..Aku kalo bab makan memang tak boleh tolaklah..Makan free aku join makan bayar pun aku join..Kira muka aku ni muka makanlah..

Jom layan gambar..Semua gambar ni dari instagram aku..Silalah follow aku ye..@hajarzamri05..

Itulah CEO kami..En Zain..Yang belakang tu tak tahu nak cakap apa..Sangat nakal..

 Kami yang perempuan2 jelita..haha~

 Gambar aku x der..Sob2..

 Bila tengok balik gambar ni terliur kau..Tetiba nak buat muka comel kat Zamri..hehe~

Kawan aku snap gambar ni..Aku rasa aku cantik walaupun dari tepi..#Mintakklempang..;p

Lepas ni kitorang nak pow manager2 dari zone2 untuk belanja lagik..Makan free lagik..Sesiapa nak makan di tupai2 kat sini datanglah ye..Ala carte pun ada kalo x berapa suka makan steamboat..

Jom terjah:

No.2, Jalan Lompat Tinggi,
13/3 Seksyen 13, 40100 Shah Alam

No tel: 03-51262525

Berhadapan dengan Old Town White Coffee..

Friday, November 23, 2012

Movie Time..^_^

 
Assalamualaikum semua..
 
Hari ni dah hari Jumaat..Kejap je kan..Hari ni nak cerita pasal movie plak..
 
Hari Rabu lepas kononnya nak bawak anak dara tu tengok movie..Sekali tak ada movie best pun..Tak sesuai untuk kanak2..Yang ada pun kat TGV..Aku ingat nak pergi dekat IOI Mall jer..Malas nak pergi Sunway Pyramid sana..Parking susah..
 
Tup2 aku dapat call dari Holiday Inn kata diorang invite aku tengok movie free..Alhamdulillah..
 
Tapi diorang book untuk aku seorang sahaja..Agak frust kat situ tapi lepas je tengok movie ni nak keluar dengan anak dara plak..^_^
 
 
Life of PI ni best ke?Agak2 kalau tak best aku baliklahkan..hehe~Janji free ye dak..

Saturday, November 17, 2012

Salam Maal Hijrah


Assalamualaikum semua..

Tak terlambatkan aku nak ucapkan selamat tahun baru bagi yang beragama Islam..

Semoga tahun ni lebih baik dari tahun lepas..^_^

Apa azam baru korang??

Tuesday, November 13, 2012

Happy Diwali 2012..^_^



Happy diwali pada semua kawan aku dan pembaca kaum india (ada ker?)..Hati2 balik kampung..Bak sikit muruku.hehe~

Selamat bercuti juga pada yang lain..Manfaatkan cuti anda dengan aktiviti berfaedah..Love uols..;p

Friday, November 9, 2012

Musim Hujan & Jerawat

 
Assalamualaikum semua..
 
Semenjak akhir2 ni kan musim hujan..Semenjak2 ni jugak jerawat tumbuh kat muka aku macam cendawan tumbuh lepas hujan..
 
Kelmarin, tumbuh kat bawah hidung..Semalam kat bawah dagu..Hari ni dekat pipi kanan plak..Membengkak macam kena gigit dengan nyamuk plak tu..Macam lovebite pun iye gak..^_^
 
Sakit plak tu..Macam ada benda tak kena jer..:(
 
Memang ada kena mengena ker dengan musim hujan & jerawat tumbuh ni??..sebab aku ada baca blog CPM pun dia kena benda yang sama cam haku..Confius den ni haa..

Thursday, November 8, 2012

Makanan Dengan Aku..


Assalamualaikum semua..


Yes..that's true..Makan dengan aku memang tak boleh dipisahkan..Kawan aku gelar muka aku muka makan..Makan bayar pun aku pergi makan free apatah lagikan..^_^

Best sangat dapat makan tapi yang tak bestnya berat badan naik..Lepas ni nak start pegi gym..Asyik Zamri jer pergi gym kali ni aku plak..At least badan pun sihat disamping boleh kuruskan badan..

Beauty is pain pun kan..Nak cantik kenalah usaha sikit..Banyak2 yang aku jumpa badan cantik semuanya pergi gym tau..Contohnya Vanida Imran..Sebab tu badan dia cantik jer..Aku nak macam tulah..

Sunday, November 4, 2012

Cara untuk mempertahankan diri dari menjadi mangsa rogol


Assalamualaikum semua..


Sharing is caring..^_^

Aidiladha 2012


Assalamualaikum semua..

Raya aku sama jer macam orang lain..Wajib balik kampung..Kali ni balik Sekinchan..Hari khamis aku still kerja..Tak dapat 1/2 day pun..

Malam tu baru nak balik..Kononnya gerak malam x jemlah..Kami gerak dari rumah pukul 11pm..Tup2 sampai Kapar jem..Gerak sikit2..Zamri dah membebel dah waktu ni sebab kereta tu baru tukar clutch pad..Jalan jem takut jadi balik..So, kami berhenti..Tidur sebab memang tak larat sangat..

Dalam 15minit kami tidur ada polis datang..Mungkin ingat kami nak beromen..Tak kuasa heh..Baik balik rumah..;p

Aku x sedar pun polis datang..Zamri yang cerita kat aku esoknya..Dalam pukul 3.00am aku terjaga..Sakit badan sangat..Tengok jalan dah clear..Teruskan perjalanan..Tapi x clear pun..Jem balik..Last2 ikut jalan dalam..Sampai rumah mak dalam pukul 4.30am..Tak ku sangka Sekinchan yang ambil masa 1jam 15 minit untuk sampai jadi berjam2..Aku tak tahulah yang balik jauh dari aku ni berapa jam kat jalan..

Balik terus tidur..Buat pertama kalinya aku tak tolong mak masak..Pagi tu mandi sunat raya..Lepas makan aku terus lelap..Tak sedar pun Zamri balik dari masjid..Hampeh punya bini tak siapkan makan dia pun..Rasa ralat tapi nak buat macam maner..Kepala ting tong..

Hari raya pertama aku bantai tidur jer..So, x der gambarlah yek..

Cuma, aku sedar petang tu pun sebab mak kejutkan ajak pergi rumah nenek..Kalo tak memang aku bantai tidur jer..

Itulah istimewanya raya haji aku untuk 2012..


Geng Makan Sushi


Assalamualaikum semua..

Saja nak share ngan korang geng yang ajar aku makan sushi sampai aku suka sangat makan sushi sekarang ni..^_^


Sebelah kiri kak ijan dan sebelah kanan kak syikin..Diorg ni kalo bercakap boleh runtuh ofis..Cakap memang tak hingat..Big bos pun tak boleh nak cakap apa dah..


Sebelah aku ni kak nis..Lawyer..Siapa2 buat hal ngan aku..Siaplah..haha~

Muka aku yang malas nak make up..Ingat lepas solat maghrib nak terus balik tetiba diorang ajak aku pergi makan sushi..Apa lagi laju jer pergi..

Siapa2 rasa nak ada gambar dalam blog aku ajaklah aku makan sushi..Pakej belanja sekali..;p

Wednesday, October 31, 2012

Wordless Wednesday - Sushi Again..^_^

 
Assalamualaikum semua..
 
 
Malam tadi makan lagi..hehe~

Monday, October 29, 2012

Tak Rajin


Assalamualaikum semua..

Tak tahu jin mana yang merasuk badan aku sebab aku sangat tak rajin nak update blog..Walaupun macam2 cerita nak diceritakan..Ingatkan dah ada tab lagilah aku rajin nak update..Sudahnya aku rajin update games jer..^_^

Cerita ni dah lama..Malas nak update..Aku takut orang kata aku riak..Tapi bila fikir balik sukati akulahkan..Blog akukan..Blog ni wujud pun sebab aku suka share macam2..En Zamri sayang aku tu hadiahkan samsung galaxy tab 2 10.1 pada haku..Dia kata hadiah birthday..Walaupun aku dapat lepas raya hari tu..Sangat puas hati..

Cerita2 aku nak update nanti suma dah basi punya..Dan yang paling best ada tab ni aku boleh tengok adam dan hawa dimana2 pun..Suka sangat..

Lepas ni nak update pasal raya haji plak ye..;p

Friday, October 19, 2012

OST DRAMA ADAM & HAWA - TERPANAH ASMARA BUNGA CITRA LESTARI


Assalamualaikum semua..


Lagu ni salah satu lagu dalam drama adam & hawa..Suka lagu ni..Rupanya banyak juga lagu BCL yang best2 ye..

Ada orang dah tengok cerita ni terus tertawan..hehe~

Novel best..Drama dia lagi best..^_^

Dah Boleh Makan Sushi..^_^


Assalamualaikum semua..


Sekian lama tak hapdet aku punya blog..Sorry sangat sebab busy ngan kerja ngan study..Petang ni last paper haku..

Just nak update aku dah reti makan sushi..Ni semua atas jasa kak syikin & kak ijan..Thanks korang..Semalam kira kali kedua aku makan dan rasanya nak makan lagi..;p

Semalam seronok makan sebab gelak sakan jer..Hilang stress..

Wednesday, October 10, 2012

Wordless Wednesday - Strawberry


Assalamualaikum semua..


Sambil study makan strawberry..Ko hado??

p/s: disaat entry ni di publish aku tgh hadapi paper LAW..wish me luck uols..;p

Wednesday, October 3, 2012

Ratu Dihatiku - Triad OST Adam Hawa

 
Assalamualaikum semua..
 
 
 
My (current) favourite song..Bila dengar lagu ni je mesti ingat AA..^_^

Tuesday, October 2, 2012

Instagram

Assalamualaikum semua..
 
 
Printscreen jelah senang ye..;p
 
Do follow me @ instagram hajarzamri05..Love u olss..^_^
 
Next week exam start..Doakan ye..Stress betul nak exam ni..
 
 
Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, September 24, 2012

Hari Keluarga Belah Mak

Assalamualaikum semua..

Dah lama tak updatekan..Sejak2 ada drama Adam dan Hawa aku lupa blog..^_^

Cerita ni berlaku raya..Aku tahu raya dah abis tapi nak ceritalah jugak..Setiap raya keluarga belah mak aku akan adakan satu majlis..Semua wajib ada dan lagi wajib kena bawa lauk memasing..Kira macam potlucklah..

Majlis dimulakan dengan tahlil pada keluarga yang telah pergi..Gambar ni dari my instagram..Followlah aku ye..

 Kami yang gediks..Inilah adik beradik pompuan aku..I know aku yang paling lawakn..Silalah muntah hijau..

 Superlah sangatkan..

 Family aku..Tak lengkap..Adik aku yang Yun tu dah flight g Sarawak..We miss u..;p

Suka sangat gambar ni..Bak kata pakcik aku sporting family..

 Anak-anak dara's saya..

 The big family..Ada jugak yang tak datang..Tak tahulah kenapa masalah diorang tu..Nak kata kita yang ketepikan diorang atau diorang yang ketepikan kami..Suka sangat nak sentap2..Fikir sentap diorang jer sentap kami ni..Cam ne??

 Kami punya cameraman..Thanks Along..Gambar suma cantik2..Masih available kalau mahu..;p

Beratur nak aiskrim..Time ni aku g solat..Lepas solat aiskrim dah cair..:(

Nampak sangat aku kebuluq..Tak pandang kamera pung..

Makanan yang ada..Semua sedap2..

Lagi2 sedap aku punya spagethi..Licin ko..Tengok kakilahkan..^_^

Harap next year punya lagi happening dan lagi ramai boleh join majlis ni..Tak payahlah nak fikir yang negatif jer..Putuskan hubungan sedara ni berdosa tau..Ingat tu..

Wassalam..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, September 17, 2012

Arwah Embah Dalam Kenangan


Assalamualaikum semua..


Selesai sudah kenduri tahlil malam ke-7..Agak kelam kabut sikit tapi alhamdulillah selesai juga..

Dalam fikiran aku sejak arwah pergi satu gambar pun tak ambik..Walaupun ada kamera yang canggih, ada tab, ada hp canggih2..Tak terfikir pun nak ambik..Godek punya godek jumpa gambar ni kat fb aku..Itupun gambar 2 tahun lepas..Waktu ni arwah sihat lagi..

Mungkin aku nak besarkan gambar ni..Buat kenangan..;p

Wednesday, September 12, 2012

Dia Pergi Jua..

Assalamualaikum semua..

Petang Sabtu bersamaan 08/09/12 pukul 5.46pm arwah atuk pergi buat selamanya..Dia meninggal sangat tenang..Semua orang ada disisi dia waktu dia pergi..

Hari ni baru aku masuk kerja..Ikutkan hati nak cuti seminggu tapi apakan daya..Cuti tak banyak dah..Kesian pada nenek aku..:(

Al-fatihah pada arwah..Rumah nenek aku terasa sangat sunyinya tanpa atuk..Sedih sangat..


Monday, September 3, 2012

Demam Adam Dan Hawa


Assalamualaikum semua..
 
Sekarang suma mesti ngah demam adam dan hawakan..Me too..^_^
 
 
 

 
Jom layan trailer ni..18 kali aku dah tengok..
 
Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, September 2, 2012

Selamat Pergi Sudah..


Assalamualaikum semua..
 
Adik aku, yun selamat pergi ke Sarawak semalam..Adalah drama nangis2 semalam..
 
 
Later, aku sambung ye..
 
Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, August 30, 2012

Rezeki

 
Assalamualaikum semua..
 
Pagi ni aku dapat khabar kawan aku pregnant..Tahniah ye yatt..Gembira bagi pihak dia..
 
Dulu aku pernah cakap kalo dia pregnant aku juga akan pregnant..Kononnya nak sainglh..
 
Sebenarnya sekarang aku memang dah tak ambil apa2 protection..Macam dah ready jer..^_^
 
Korang doakan aku pregnant ye..Nak baby boy plak..hehe:-)
Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, August 28, 2012

Sponsor By

 
Assalamualaikum semua..
 
Baju raya aku di sponsor by:
 
 
Banyaklah sponsor..Ko ingat ko retis ada yang nak sponsor..:(
 
Actually baju aku di sponsor oleh Zamrilah..Siapa lagi nak sponsor hakukan..Semua baju beli kat Butik Hani kecuali baju raya pertama..Special sikit..
 
Tema kami tahun ni silver..Hazabnya nak cari colour ni..Rupanya ramai tema silver sebabnya hari raya pertama ramai aku jumpa pakai silver..Diorang tiru akulah tu..^_^
 
Best thing x der gambar family aku sebab raya rumah mertua..Yang buat kerja haku sesorang..Yang lain makan sajer..Pakai baju lawa pun tak guna..So, x de mood nak bergambar langsung..
 
Korang punya tema apa plak? Sharelah ngan haku..


Monday, August 27, 2012

Salam Aidilfitri 2012

 
Assalamualaikum semua..
 
Sorry lambat update..Dah raya seminggu br nk update..:-)
 
Selamat hari raya pada semua..Minta maaf kalau aku ada buat silap di sepanjang perkenalan kita..
 
Lepas ni marilah kita memenuhi jemputan open house plak..^_^

Thursday, August 16, 2012

We Like Red


Assalamualaikum semua..


Aku memang suka merah..Zamri pun dah terikut suka merah..Setiap kali mesti nak beli t-shirt merah..

Bestnya semalam kami berbuka di Flaming Steamboat, Sunway..Entry makan kat sana nantilah ye..Uniform pekerja diorang merah..Tetiba ada minah ni tanya pasal table 13..Zamri blur dia jawablah dia book meja no 3..Ingatkan kitorang duduk meja dia..Rupanya dia ingat Zamri pekerja lorr..

Tengah2 dia nak ambil aiskrim pun ada orang suruh clearkan pinggan..Ko ingat muka laki aku tu ada rupa bangla ker??

FYI, Zamri dah kurus..Sajer aku sorok gambar dia dulu..Dah kurus barulah tunjuk..Kata Zamri nak kurus lagi..Bininya plak makin berisi..^_^

Berbuka Puasa @ Restoran D' Arab Cafe


Assalamualaikum semua..

Aku nak siapkan jugak entry pasal berbuka puasa sebelum raya..Raya aku nak relaks betul2..Macam boleh relakskan..Lagi2 tahun ni raya rumah mertua..

Minggu puasa ke 3 kami berbuka puasa makan nasi arab plak..First time kitorang cuba makan nasi arab..Ramai kata sedap sangat..Aku ngan Zamri tak boleh terima makan nasi arab ni..Nasi dia memang sedap tapi sebab tak ada kuah langsung..Kurang berkenan sikit..Nasi briyani tetap dihati kami..^_^

Kami makan kat D' Arab cafe cawangan Puchong Utama..Awal2 aku dah book..Tauke kedai tu cakap kalau tak book makanan habis..


Our menu..Lamb kabsah & chicken kabsah..Kawan aku yang suggest suruh amik menu ni..


Sambalnya ini sahaja..Tak serasi dengan tekak kami lorr..


Aku yang sangat selekeh waktu tu..Tak de mood langsung..

Ada orang yang suka makan nasi Arab ni tapi tidak pada aku dan Zamri..Tekakkan lain2..Pada yang suka makan tu bolehlah pergi sini..;p


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...