Wednesday, June 6, 2012

Berhati-hati Ketika Shopping Baju


Assalamualaikum semua..

Pengalaman ni aku hadapi sendiri ketika shopping baju hari tu..Waktu tu memang salelah..Aku pun jadi terujalah nak pilih2..Aku nak beli t-shirt..

T-shirt tu memang cantik coraknya..Aku ambillah beberapa helai..Aku ni jarang2 sekali bila beli t-shirt nak cuba..Tiba2 hati ni sibuk suruh cuba..Tapi aku just try depan cermin jer..

Bila aku cuba depan cermin aku mengucap panjang sebabnya baju tu ada lambang salib..Nasihat aku kalo nak beli t-shirt yang cantik coraknya silalah perhati betul2..

Aku tak boleh ambil gambar sebab memang tak bolehkan..Jadinya aku tanya budak sale kat situ pasal ni..Dia boleh kata tak tahu dan budak sale tu adalah melayu..Dan tak pastilah pulak kalau melayu tapi bukan islam..

Mungkin penjual tak peka pasal isu ni tapi aku harap kita sebagai pembeli ni berwaspadalah ye..;p




3 comments:

Pearl Kaz said...

itulah.. kadang2 tu, kita tak boleh nak suruh org yg jual tu stop jual baju tu. sbb diorg akan fkir, bukan org Islam je yg nak beli. org lain pun nk beli gak... so depends kat kita la kan utk aware and alert design kat apa2 benda yg kita beli.

caera puttih said...

dah banyak jugak hampir tertipu macam tuh .. tu salah satu propaganda menjatuhkan islam ..

Noraim said...

selalu sgt kena mcm ni. kita sebagai org Islam kena lebih peka psl hal2 mcm ni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...