Thursday, August 30, 2012

Rezeki

 
Assalamualaikum semua..
 
Pagi ni aku dapat khabar kawan aku pregnant..Tahniah ye yatt..Gembira bagi pihak dia..
 
Dulu aku pernah cakap kalo dia pregnant aku juga akan pregnant..Kononnya nak sainglh..
 
Sebenarnya sekarang aku memang dah tak ambil apa2 protection..Macam dah ready jer..^_^
 
Korang doakan aku pregnant ye..Nak baby boy plak..hehe:-)
Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, August 28, 2012

Sponsor By

 
Assalamualaikum semua..
 
Baju raya aku di sponsor by:
 
 
Banyaklah sponsor..Ko ingat ko retis ada yang nak sponsor..:(
 
Actually baju aku di sponsor oleh Zamrilah..Siapa lagi nak sponsor hakukan..Semua baju beli kat Butik Hani kecuali baju raya pertama..Special sikit..
 
Tema kami tahun ni silver..Hazabnya nak cari colour ni..Rupanya ramai tema silver sebabnya hari raya pertama ramai aku jumpa pakai silver..Diorang tiru akulah tu..^_^
 
Best thing x der gambar family aku sebab raya rumah mertua..Yang buat kerja haku sesorang..Yang lain makan sajer..Pakai baju lawa pun tak guna..So, x de mood nak bergambar langsung..
 
Korang punya tema apa plak? Sharelah ngan haku..


Monday, August 27, 2012

Salam Aidilfitri 2012

 
Assalamualaikum semua..
 
Sorry lambat update..Dah raya seminggu br nk update..:-)
 
Selamat hari raya pada semua..Minta maaf kalau aku ada buat silap di sepanjang perkenalan kita..
 
Lepas ni marilah kita memenuhi jemputan open house plak..^_^

Thursday, August 16, 2012

We Like Red


Assalamualaikum semua..


Aku memang suka merah..Zamri pun dah terikut suka merah..Setiap kali mesti nak beli t-shirt merah..

Bestnya semalam kami berbuka di Flaming Steamboat, Sunway..Entry makan kat sana nantilah ye..Uniform pekerja diorang merah..Tetiba ada minah ni tanya pasal table 13..Zamri blur dia jawablah dia book meja no 3..Ingatkan kitorang duduk meja dia..Rupanya dia ingat Zamri pekerja lorr..

Tengah2 dia nak ambil aiskrim pun ada orang suruh clearkan pinggan..Ko ingat muka laki aku tu ada rupa bangla ker??

FYI, Zamri dah kurus..Sajer aku sorok gambar dia dulu..Dah kurus barulah tunjuk..Kata Zamri nak kurus lagi..Bininya plak makin berisi..^_^

Berbuka Puasa @ Restoran D' Arab Cafe


Assalamualaikum semua..

Aku nak siapkan jugak entry pasal berbuka puasa sebelum raya..Raya aku nak relaks betul2..Macam boleh relakskan..Lagi2 tahun ni raya rumah mertua..

Minggu puasa ke 3 kami berbuka puasa makan nasi arab plak..First time kitorang cuba makan nasi arab..Ramai kata sedap sangat..Aku ngan Zamri tak boleh terima makan nasi arab ni..Nasi dia memang sedap tapi sebab tak ada kuah langsung..Kurang berkenan sikit..Nasi briyani tetap dihati kami..^_^

Kami makan kat D' Arab cafe cawangan Puchong Utama..Awal2 aku dah book..Tauke kedai tu cakap kalau tak book makanan habis..


Our menu..Lamb kabsah & chicken kabsah..Kawan aku yang suggest suruh amik menu ni..


Sambalnya ini sahaja..Tak serasi dengan tekak kami lorr..


Aku yang sangat selekeh waktu tu..Tak de mood langsung..

Ada orang yang suka makan nasi Arab ni tapi tidak pada aku dan Zamri..Tekakkan lain2..Pada yang suka makan tu bolehlah pergi sini..;p


Tuesday, August 14, 2012

Najwa Latif - AdaMu | Official Music Video


Assalamualaikum semua..


Suka semua lagu dia..Lagu ni yang terbaru..Najwa sekarang dah mula rehat nak hadapi SPM..Wish u luck dear..^_^

Lagu Raya


Assalamualaikum semua..

Bila aku dengar lagu raya je mesti bulu roma tegak..Tak tahulah kenapa..

Mungkin disebabkan atuk aku sakit..Dia dah nazak sangat..Nampak lain dr sebelum ni..
Atuk aku tersangatlah garang sebelum ni..Bila sakit aku rasa lainlah sangat..

Atuk aku dah pesan mcm2..Rasa lagi sebak..:(

5 Hari Lagi..


Assalamualaikum semua..

Lagi 5 hari kita nak raya..Perasaan tu memang lah excited nak raya tapi bila memikirkan banyak benda tak beli lagi jadi nervous plak..Tahun ni buat pertama kalinya aku tak prepare awal..Selalunya waktu2 macam ni semua dah ready dalam beg..

Baju aku ok dah..Tinggal nak cari tudung ngan kasut..Anak dara's aku plak tinggal baju kurung 1st raya ngan kasut..Zamri plak tinggal baju melayu ngan kasut gak..Mungkin kitorang akan shopping kat Melaka sebab tahun ni turn raya kat Melaka..^_^

Korang punya preparation plak macam mana?

Setia City Mall

Assalamualaikum semua..

Korang dah pergi sini?Aku dah pergi..Sangat best sebab banyak sale..;p


Motif utama nak cari kasut kakak ngan adik..Tak jumpa..Jumpa handbag aku jer..^_^

Kakak ngan adik sekarang ni nak kasut tumit macam mamanya..Mama diakan hot..Haruslah ikutkan..Jumpa hari tu kat parkson tapi untuk adik x der size plak..Tak boleh beli lain2..Nanti gaduh..


Satu bangunan ni kami dah jelajah tapi still tak jumpa kasut kakak ngan adik..Tempat ni aku rasa untuk orang dewasa sesuailah..Beli barang untuk budak2 baik cari tempat lain..

Kalo untuk orang dewasa satu mall ni aku nak beli..Sesiapa yang belum terjah mehlah terjah..Ajak aku ye..;p

Monday, August 13, 2012

Berbuka Puasa @ Aroma Ikan Bakar, Jeram


Assalamualaikum semua..

Minggu kedua puasa kami terjah restoran Aroma Ikan Bakar plak..Aku memang tak minat nak makan bulan puasa ni style buffet..Bagi aku sangat membazir..Tak caya korang tengok jelah aku manader nak buka puasa kat buffet2..

Contohnya berbuka di restoran ikan bakar..Jom layan gambar..^_^


First time sampai sini walaupun beribu2 kali lalu sini balik kampung..


Tempat yang aku book memang best..Mengadap laut..Lepas tu x ramai sangat..Sangat best..


Tempat nak pilih seafood..Aku tak pilih pung..Order melalui telefon sebab pukul 7 baru sampai sini..


Pemandangan dari meja aku..


Pepahat masak pedas..Benda alah ni mahal..Sedap jugak..


Sotong goreng tepung terbaek..


Butter Prawn..Udang dia besar betul..Puas hati makan..


Kerapu masak 3 rasa..Kerapu dia pun besar..Sangat puas hati..


Our table..^_^


Gambar ni Zamri ambil..Nasib baik nampak haku..Orang lain tak nampak x per..haha~


 Selepas makan..Semua licin..Nampak sangat kebulur..;p


Pemandangan malam..


 Cantik dia punya restoran..Tempat pun luas..


Kerja aku ambil gambar..Aku ada amik gambar kaunter tapi mamat 2 org tu perasan amik gambar dia so aku delete terus..Tak kose aku amik gambar mamat2 tu..Bukan hensem pung..


Anak buah & busu..Belah Zamri semua panggil dia Busu..


Waktu nak balik ada satu geng motor besar pun nak balik gak..Aku jadi kagum tengok motor2 diorang..Zamri nak beli satu..Katanya kalo dia beli motor tu dia nak hantar aku gi kerja hari2..Aku ok jer janji dah tak drive..^_^


Mamat motor ni pun perasan aku amik gambar dia..Tapi dia tak marah..Lagi dia pulas2 minyak adalah..Budget hot lerr tu..Lagi2 camerawoman cun melecun yang amik gambar..Sajer jer u ni..


 Kalau bawak motor ni mesti semua orang ingat mamat2 hensem jer..Lalu je orang dah kagum..Tapi sekali bukak helmet gigi pun tak de..Aku penah jumpa ye..Pakcik dah tua bawak..Memang aku gelak terbahak2lah..Tapi yang kat atas ni masih ganteng ko..

Dah habis cerita pasal mamat motor tu..Kalo orang nak makan kat sini better book dulu..Lagi2 bulan puasa..Tak lupa juga pada anak buah aku yang belanja makan..Nanti belanja lagi ye..^_^

Woman In Black


Assalamualaikum semua..


Kami yang berjubah hitam di Majlis Iftar di Ofis KL..Comelkan..^_^

Wednesday, August 8, 2012

Kuih Muih Wajib Ada Ketika Berbuka Puasa


Assalamualaikum semua..

Kuih wajib ada untuk kami sempena bulan puasa nih..^_^


Kuih Pelita..The best beli kat SS18, Subang Jaya..


Wajib buat..Tapi kat atas ni beli punya..Sedap gak..Tak manis sangat..18 likes..;p


Murtabak ayam @ daging..Tak kisah..Wajib ada..Kat area Puchong sedap..Lepas tu murah plak..RM2 sahaja..Hari2 beli..

Korang plak apa kuih muih wajib ada ketika berbuka?


Berbuka Puasa @ Restoran Syed Seksyen 3, Shah Alam


Assalamualaikum semua..

Macam mana puasa korang setakat ni?Aku alhamdulillah setakat ni ok..Walaupun tak sahur tetap berpuasa..;p

Aku cerita pasal aku berbuka kat luar jelah ye..Malas nak update yang aku masak..First week puasa kitorang dah berbuka puasa kat Restoran Syed ni..Dah tentulah makan nasi bukhara..Terbaek kau dia punya nasi bukhara..

Siapa peminat separuh mati nasi briyani @ bukhara cubalah makan kat sini..Rasa sekali mesti nak lagi..Tak caye trylah..


Aku makan nasi bukhara ayam..Zamri makan bukhara kambing..Tak ingat pun nak amik gambar yang kambing punya sebab orang terlalu ramai..Malu nak amik gambar..


Kat depan restoran ni ada bazar..Sementara tunggu waktu berbuka pergilah..Ini je yang berkenan di hati..Itupun aku pow adik aku..haha~

Nasi dia memang banyak tapi aku boleh habiskan..Kawan aku semua terkejut bila aku cakap boleh habiskan nasinya..Aku kan peminat setia nasi briyani..Haruslah makan habis..;p


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...