Friday, December 28, 2012

Hello Vincci..♥♥


Assalamualaikum semua..

Dah lama aku idamkan kasut merah..Banyak yang aku jumpa tak berkenan..

So, hari krismas tu kami pergi jalan2 Setia City Mall ternampak kasut ni dekat vincci..Aku terus beli tanpa fikir2 lagik..Bila dah berkenan wajiblah ambil..♡♡

Dah pakai pun..hehe..:-)


Tuesday, December 25, 2012

Wonder Girls (원더걸스) - Like this


Assalamualaikum semua..


Aku suka video ni sebab suka ikut step dia menari..Konon2 boleh buat aerobik kat rumah bila tak pergi gym..

Aku ingatkan aku jer suka rupanya anak dara's aku suka jugak lagu ni..Siap hafal lirik..Yang korea punya plak tu..Diorang fast leaner especially kakak..Dengar dia dah boleh hafal..Korang ingat korang jer suka k-pop..My daughter's also love k-pop..haha~

Zamri geleng jer..Sebab dia tak suka k-pop..Aku ok je janji dia tak buat benda yang tak sepatutnya..Kalau dapat tengok youtube diorang memang mengadap k-pop sahaja selain tengok barbie, upin-ipin, boboiboy..;p

Monday, December 24, 2012

Bunga Oh Bunga

 
Assalamualaikum semua..
 
First time aku dapat bunga..Dan yang paling mengejutkan dari Zamri..Sebab sepanjang 7 tahun kami kahwin dia tak pernah bagi bunga..Aku pernah mention kot dalam blog kalau Zamri bagi bunga mahu aku pengsan..Alhamdulillah tak pengsan pun..
 
Terkejut beruk tu ada..Happy dan terharu tu memang terserlah..
 
Hari Sabtu tu kakak aku konvo..Kakak aku konvo dekat PICC, Putrajaya..Biasalah bila konvo tu bermacam2 orang jual bunga dan sebagainya..Mungkin tu salah satu sebab Zamri beli..Ada depan mata teruslah beli..
 
 Sama jer caption aku di istagram 'orang lain konvo orang lain dapat bunga..'
 
 Ini yang menambahkan aku sayang pada dia..Aku tak tahu orang lain tapi makin hari aku makin sayang pada Zamri walaupun dia tak bagi bunga..
 
Balik jer dari Putrajaya, terus aku cari pasu..Tanggalkan dari plastik..Aku jadikan deko dekat tv kabinet..Terus tambah seri..Suka sangat..;p
 
Thanks sayang bagi bunga..Love u always..^_^

Wednesday, December 19, 2012

Away To Training..


Assalamualaikum semua..


Tuan blog tengah sibuk training dan busy sangat..Kerja2 tak pernah kurang..Bertambah lagi adalah..Semua nak urgent sokmo..

Bila tak buat akan effect pada banyak perkara..Baik buatkan..Dah namanya pun kerja..Gaji nak tapi kerja tak nak buat memang tak berkatlah gaji tu kan..Alhamdulillah, aku masih sedar diri..;p

Friday, December 14, 2012

Harapan Tinggal Harapan

 
Assalamualaikum semua..
 
Semua mesti tengah sedih, bengang, kecewa dan macam2 lagilah bila #harimau malaya kalah malam tadi..Termasuklah aku..
 
Aku bukan peminat bola tapi sebab Zamri dah janji nak bawak aku pergi stadium tengok final nanti..Aku pun dah beranganlah..Sekarang, harapan tinggal harapanlah..
 
FYI, aku ni tak pernah tengok game bola live..Kesian hakukan..Orang tak berapa nak berduit macam nilah..Aku dapat pergi tempat2 macam gini pun sejak kahwinlah..Ko hingat mak aku nak bagi aku pergi tempat macam ni..Kirim salamlah..Orang tua biasalah..
 
Tetiba, aku rasa bersyukur sangat kahwin muda..Aku boleh enjoy pergi mana2 dengan Zamri..Boleh pegang2, cium2, peluk2..Ko yang bercinta boleh??
 
Pulak tu kadang2 Zamri bagi aku masa berfoya2 dengan kawan2..Janji jaga batas diri..Yang tu memang aku jagalah..Masih sedar diri yang aku ni mak dara..;p
 
Apa aku merepek ni..Berbalik pada topik..Tak pelah korang at least team kita masuk semi final..Kita mesti sokong team harimau malaya lagi..
 


Sesi Persekolahan 2013


Assalamualaikum semua..

Lega..Sebab semua persiapan untuk kakak dan adik sekolah hampir siap..Tinggal tudung kakak dengan stationery jer..Lain dah settle..;p


Barang2 yang kami dah beli..Baju2 tak termasuk dalam ni sebab dah susun kat almari baru mamanya sibuk nak ambil gambar..hehe~

Tahun depan kakak akan darjah satu..Alhamdulillah pembelian buku untuk sekolah kafa kakak dah selesai..Sekolah kebangsaan semuanya kena selesaikan pada hari orientasi..31/12/12..Macam tak percaya anak aku dah nak sekolah kebangsaan..Mamanya yang terlebih excited..^_^

Adik plak next year kita hantar Genius Aulad..Yurannya jangan cakap berapalah..Siapa yang pernah hantar anak ke situ tahulah..Tahun ni kami hantar ke prasekolah mengecewakan sikit..Adik tak reti mengeja pun..Frust sangat..Harap cuti sekolah ni je aku ada ajar sikit..

Cuma, aku nak minta pendapat sikit pada ibu2 yang ada pengalaman anak baru nak belajar pakai tudung..Korang rasa tudung apa yang sesuai untuk kakak dan nak beli kat mana?

Aku rasa dia sesuai pakai tudung yang selapis je..Tapi aku dah try cari kat jusco dengan tesco tak ada plak..Tolong aku ye..

Thursday, December 13, 2012

Terima Kasih Cosmoderm..^_^


Assalamualaikum semua..

Yeay..Dah sampai..Sangat cepat..Baru order hari Selasa malam..Pukul 11.00malam aku order dan pagi ni dah sampai..Good job #cosmoderm..;p
Lepas ni aku akan bagi review yer..Sebab ramai tunggu review aku especially manjakani tuh..First review aku boleh beritahu pasal manjakani ni bau sangat best..

Kalau nak beli online kat sini ye..

Setelah Sekian Lama Tak Exercise

 
Assalamualaikum semua..
 
Hari Selasa tu cutikan..Cuti untuk orang Selangor jerr..Pepagi dah bangun buat sarapan sebab nak keluar cari baju sekolah dengan kasut..
 
Lepas tu kami shopping kat tesco sebab nak shopping barang dapur sekali..Dah siap semua sampai rumah dalam pukul 1.00 lebih..Zamri kata boringnya..Ikut aku nak tidur jer cuti ni..Zamri kata tidur dengan aku memang tak boleh pisahkan..Last2 dia ajak pergi rumah kakak aku dekat Sg. Buloh..Aku ok jer..
 
Bila dah sampai sana jiran kakak aku main badminton..Mula2 Zamri join..Last2 budak tu penat main dengan Zamri makanya Zamri ajak aku main..Main badminton ye..Bukan main lain..;p
 
Setelah sekian lama tak main badminton pagi tadi aku nak bangun hazabnya..Badan sakitnya alahai..Pergi gym pun tak sakit macam ni..
 
Tapi tak serik sebab mulai Jumaat ni aku start main badminton..Aku jadi bendahari tak bertauliah..Kalau aku tak mulakan mesti orang lain tak startkan..Selain pergi gym boleh exercise lagi main badminton..Boleh kurus macam ni..^_^ 
 
Aku dah timbang semalam..Aku dah turun 2 kilo..Wish me luck korang aku nak turunkan berat dalam 10 kilo..

Wednesday, December 12, 2012

Review : Cosmoderm

 
Assalamualaikum semua..
 
Aku baru tahu pasal produk ni..Aku google pasal muka berjerawat dan ada yang cerita pasal produk ni..So, aku pun buatlah research sikit..Alaa google jer pun..Banyak review pasal produk ni..Semua cakap produk ni bagus..Pulak tu produk ni buatan Malaysia dan halal lagi..
 
Korang tahukan problem aku sekarang ni muka berminyak dan berjerawat..Bila dah tahu pasal produk ni maka aku ajak Zamri pergi Guardian cari..Alhamdulillah rezeki aku ada..Tapi dapat pencuci muka tea tree oil dan tea tree oil anti blemish..Niat hati tu kalau boleh nak beli satu set..
 
3 barang ni yang aku pakai sekarang ni..Pelembap vitamin E tu baru jumpa..;p
 
Sejak aku pakai pencuci muka ni muka dah tak berminyak..Lepas pakai rasa muka macam lembut dan cantik semacam jer..Yang tu over..Yang pasti muka rasa bersihlah..
 
Lepas tu pakai tea tree oil anti blemish..Letak jer kat tempat jerawat tu..Bila bangun pagi tengok jerawat tu dah kecut..Suka..Bila nak keluar pun boleh pakai gak..Orang tak akan perasan pun kau pakai..
 
Last sekali nak cerita pasal pelembab vitamin e tuh..Aku amik yang 1000iu..Best sangat..Tak berminyak..Tanyalah produk apa aku pernah try..Bila pakai pelembap mesti berminyak..Bila berminyak aku takkan sentuhlah..Tapi bila pakai pelembab vitamin e ni terus aku suka..Lagipun pelembap ni boleh hilangkan parut..Selepas sebulan aku akan update lagi ye..
 
Inilah pelembap vitamin e yang aku pakai..Love it..
 
Aku dah order toner, manjakani dengan exfoliating gel..Online jer..Sebab aku dah cari merata..Tak jumpa..
 
Kalo korang nak try boleh beli online kat sini ..Boleh like jugak facebook cosmoderm kat sini..Kalau nak tanya apa2 kat aku komenlah kat sini ye..Apalagi jom sokong produk buatan Malaysia..Murah plak tu..
 
This is not a sponsored post. All views are solely based on my experience..^_^

Saturday, December 8, 2012

Hai Blog..^_^


Assalamualaikum semua..

Setelah 2 hari tidur sahaja disebabkan demam..Rasanya macam lama sangat tak tengok blog..Walhal baru 2 harikan..Over jer..

Kali ni demam lain macam..Dah lama tak demam macam ni..Aku rasa mungkin sebab kena hujan kot..Ada hari apatah aku redah jer hujan nak ke parking..Siap berlagak lagi tak demam pun..Selang beberapa hari hambik ko demam terus..

Bukan aku jer demam..Tab aku pun demam..Entah mengapa dan kenapa dia bengong jap..Esok kot nak gi Samsung tanya..Masih ada warranty tak pe..Dia ikut tuanlah..Tuannya dah berapa kali jumpa doktor..Dia nak gak jumpa doktor..Macam2 lah..

Nanti aku rajin nak update pasal anak dara aku..Next year kakak standard 1..Macam2 yang kami lalui..Nanti aku cerita ye..;p


Monday, December 3, 2012

Hampeh.com


Assalamualaikum semua..

Aku ada beli buku..Tajuknya ''Buku Masakan Pilihan Pakar Pemakanan"..Motif beli sebab ada resepi yang sihat untuk anak dara's aku..Dalam buku ni ada 60 resepi untuk baby, kanak-kanak 2-4 tahun & kanak-kanak prasekolah..

Bab beli buku bagilah kat akukan..;p

Hari ni bawak balik rumah walaupun dah dapat lama..Tunjuk kat kakak semua resepi dalam buku ni yang untuk kanak-kanak prasekolah..

Kakak kata "kakak tak sukalah semua ni..Kakak suka mama masak carrot dengan sayur pokok jer (bunga kobis)..Lain kakak tak suka.."

Aku terus down..Buat penat jer mama ko cari buku ni kakak oi..


Tak pelah kakak..Mama guna buku ni untuk pengetahuan mama dan mungkin satu hari nanti berguna bila ada baby nanti..^_^

Kalau korang nak beli buku ni boleh beli kat sini ye..Kat luar tak jual tak silap aku..Banyak juga pengetahuan pasal makanan kat buku ni untuk dijadikan panduan..

Sunday, December 2, 2012

Durian Crepe - Idaman Malaya


Assalamualaikum semua..


Tajuk tak mahu kalah..Kelasss kau jar..Hari Jumaat aku baru dapat makan durian crepe ni..Asyiklah tengok orang post kat fb, blog, twitter dan instagram..

Terliur sangat..Nak kata mengandung tak jugak..Mengada betul tekak ni..Lepas tu dapat tahu Kak Mim ada buat..Terus call order..Hari Jumaat tu dapat..Serius memang sedap..Patutlah merata orang mencari..Aku bukan peminat tegar durian..Dapat durian seulas pun dah muak..Tapi dapat makan durian crepe ni terus terjatuh hati kau..

Sesiapa belum rasa pergilah rasa mesti suka jugak macam haku..;p

Moh Kita ke Gym


Assalamualaikum semua..

Sekarang inilah aktiviti aku bila free..Motif utama nak pergi gym sebab nak kurus..Aku percaya kalau pergi gym memang berat badan akan turun..Bukan setakat makan ubat dengan jaga pemakanan jer..Paling penting mesti senam..Tak percaya aku akan buktikan..

Zamri dah berjaya..Pergi gym beberapa bulan dah turun almost 10kg..Lagi2 aku baca tips kurus dan badan cantik dari Vanidah Imran dan Sazzy Falak..Gym a must..Jadinya aku pun harus memulakan sesi pergi gym..^_^

Teman mamanya pergi gym..

Tak banyak benda pun aku buat cuma kayuh basikal dengan joging..Kalau ada aerobik aku akan join jugak..

Lagi satu aku nak kecilkan peha dan kempiskan perut yang buncit ini..Teringin nak pakai seluar macam2 colour..Motivasi tu..;p

Saturday, December 1, 2012

Review : Life of PI

Assalamualaikum semua..

Mesti tempek wajah aku..

Aku dapat tiket free untuk tengok cerita ni..Aku pergi dengan ofismate aku..Mula2 first yang kami cakap cerita ni best ker?..Tak pernah dengar pun..Sebabkan free aku gagahkan pergi juga walaupun hazabnya rasa nak keluar rumah..Al-maklumlah pagi Sabtu..Biasanya Sabtu pagi lepas buat sarapan dan kemas rumah sambung tidur..Burukkan perangai..Tapi itulah aku..Kata sleeping beauty version moden..^_^

Aku bagi cerita ni 4 bintang dari 5..Cerita ni memang best..Apatah lagi untuk tatapan anak semua..Cerita ni penuh dengan pengajaran..Macam mana dia survive hidup di tengah2 laut bersama tiger..Yang tak boleh blah tu nama bengal tiger tu Richard Parker..Kelakar betul..

Korang patut tengok..Wajib tengok..;p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...