Tuesday, April 30, 2013

Demam Pasang Surut


Assalamualaikum semua..

Lama tak update..Malas sebenarnya nak update pun..

Banyak cerita terbengkalai..Walaupun dah ada instagram @ keek masih juga nak update disini..Kepuasan menulis ni lain macam sikit..;p 

2 minggu lepas kakak demam..Demam panas..Kebetulan aku pun sakit kepala..Maka, aku dengan kakak dapat MC..Tapi kakak dapat 2 hari..Petang tu nampak dia macam dah ok..

Sekali pukul 2 pagi badan dia start panas balik..Siap muntah2 lagi..Sampailah pukul 6 pagi..Macam-macam kami buat..Aku dengan Zamri memang tak tidur risaukan kakak pun iya jugak..Tak pernah dia demam macam ni..

Terus mesej my boss kata tak dapat datang kerja..Lantaklah diorang nak fikir apa..Aku tak kisah kena buang janji anak aku sihat..Kerja boleh dicari anak??

Waktu ni dia dah ok sikit..Bagi tab ok plak..

Kakak langsung tak selera makan..Nak makan pun dia takut sebab nanti muntah..Tapi sebagai mak mana boleh tengok anak tak makan kan..

Tengahari hantar adik ke Genius Aulad bawak kakak sekali..Lepas tu dia nampak KFC..Nak makan ayam KFC..Aku ok je janji dia makan..
 
  
Kakak request nasi dengan ayam..Dia makan sangat berselera..
 
Orang belakang pun tumpang gembira..Kakak happy mama pun happy..
 
   
Perkenalkan ayam baru..Kpop lagi..Sedaplah jugak..Rasanya 2 minggu berturut2 makan KFC..Layankan orang demam..

Sabtu ahad tu aku kerja..Tinggalkan kakak dengan adik dengan papanya..Kakak dah ok waktu ni..

Hari Isnin kakak demam balik..Balik kerja terus bawak pergi klinik sebab on off demam..Doktor pun termenung dengar kakak demam on off..

Doktor bagi kakak MC satu hari lagi dan ubat yang kuat sikit..Doktor kata kalau tak ok lagi datang balik doktor suruh refer hospital..Aku dah cuak waktu ni dan Alhamdulillah kakak ok esoknya..Tak perlu pergi hospital..Aku ingat aku dah kena bermalam kat hospital..;p


2 comments:

zariffzarifah said...

hoho baby saye pon demam turun naik... tak tido malam dibuatnyer... baru tau perasaan emak kite dulu... besar betol pengorbanan seorang ibu

Nurul A said...

salam. tumpang mencelah. sekarang ni, anak2 senang sgt demam. anak2 saya pun begitu. lepas saya bagi supplemen, susah sikit nak demam, batuk, selesema dan sebagainya. jemput visit blog saya kalau nak tahu lebih lanjut ya. terima kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...