Friday, July 12, 2013

1st Ramadhan 1434 - Kakak & Adik Berpuasa


Assalamualaikum semua..

Nak cerita pasal kakak dengan adik berpuasa..Sorry gambar tak ada pun..Kakak dengan adik baru nak belajar puasa..Sebab tahun lepas diorang duduk dengan emak aku..Emak aku sayangkan cucu sangat budak tu cakap lapar terus bagi makan..

Tahun ni nak tak nak memang kena belajar puasa..

Balik dari ofis hari tu dengar kakak dah meraung-raung nangis..Menangis macam kena dera..Adik relaks jer..Ingatkan apa rupanya lapar..Pujuk punya pujuk dia ok..Tapi badan memang tak bermaya langsung..Macam orang tak makan 3 hari..

Paling mengejutkan aku adalah adik..Adik ok jer..Ceria sangat..Mungkin teacher kat genius aulad dah ajar dia..Alhamdulillah..

Hari ni puasa dah hari ke-3..Semalam ok..Siap temankan papa pergi shopping lagi kat tesco..;p

Lagi satu jangan ajar anak puasa dapat habuan..Ajar dia puasa dengan ikhlas..Aku cuma cakap dengan diorang kalau tak puasa Allah tak sayang..Bila Allah tak sayang macam-macam nikmat Allah tak nak bagi..Lagi satu aku akan cakap kalau tak puasa tak boleh raya..

Jangan ajar bagi habuan ye..Nanti apa-apa benda dia buat semua nak habuan..Tak nak macam tu ye..Selamat berbuka puasa semua..;p 

Buka apa hari nih??

1 comment:

diana said...

betul la..sampai bila kita nak ajar bagi habuan kan..dari kecik la kita patut ajar mereka dan bagitau yang sebenar..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...