Tuesday, July 2, 2013

Pantai Redang, Sekinchan


Assalamualaikum semua..

Sorry sangat dah lama tak update..

Hari tu ada kenduri rumah nenek aku..Lepas habis je kenduri makcik2 aku ajak pergi jalan-jalan kat pantai redang..Korang jangan ingat pantai redang kat Terengganu aku pergi..Idok lerr..Tak mampu..

Korang ingat kat sana je ada kat sini pun ada tau..Korang layan gambar ye..

Wajib gambar tuan tanah kedaung..


Zamri tak habis-habis nak tunjuk tangan yang ketaq2..Waktu ni kami jakun dengan ikan-ikan yang ada..Nampak macam tak ada ikan tapi bila kau bagi makan ikan berlambak ikan keluar..Tak percaya meh tengok video nih..



Makanan ikan tu kena beli..Satu plastik RM2.00 jer..Tapi pandailah diorang sebab diorang tak payah bagi makan..Pengunjung mesti bagi makanlah..hehe~


Makcik aku yang dukung anak tuh..Orang mesti ingat adik beradik kitorang..


Budget macam retis..Banyak kamera..


Muka aku waktu ni cuak sebab aku gayat..Ni kami kat atas menara..Tinggi jugaklah sebab tu aku gayat..Sampai aku terus duduk sebab pening..





Tengoklah mak aku dah ikut tingtong macam anak-anaknya..


Abah aku yang tak akan lupakan rokoknya..Aku suka gambar nih..


Pantai pun cantik..Kalau nak lepak tunggu matahari terbenam memang cantik..


Jun 16, 2013 | Pantai redang.. by shajar87 on Keek.com



Makcik ngan pakcik aku..Best jalan ngan diorang..Sporting habis..


Tak lupa mesti wajib ambik gambar berdua..


Aku ngan adik2 aku yang ting tong..haha~



Kalau korang nak datang ok jugak tempat nih..Ada chalet sekali tau..Chaletnya cantik..Sorry lupa ambik gambar chalet..Kat sini kalau nak singgah makan kat restoran ikan bakar sekinchan bolehlah..Kami tak makan kat situ pun..Lebih baik kami beli ikan kat bagan lepas tu bakar sendiri..Lagi puas hati..

Lagipun ramai datang hari tuh..Kalau aku dah bonus waktu tu boleh jugaklah nak belanja..;p

Update: Sorry lupa nak beritahu kat mana lokasinya..Dari traffic light Sekinchan uols dah boleh nampak signboardnya..Kalau dari Sg Besar boleh lalu kat tepi masjid tu lagi senang..Ada je signboard nak ke Pantai Redang..

2 comments:

KAMIHIDUP said...

:)

CeriteraCinta said...

Kt mne PAntai Redang nye.. Ak nie kawen ngn org Sekincan tp idak ler thu de pantai redang..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...