Wednesday, December 11, 2013

Boat Trip @ Pangkor


Assalamualaikum semua..

Lama betul aku nak update..Lama betul aku nak habiskan cerita Pangkor pulak..Malas bertimpa-timpa..haha~

Lepas kami makan dekat town petang tu..Kami buat keputusan nak naik bot..Dekat resort kami pun memang disediakan aktiviti2 macam ni..Kami nego dengan beach boy tuh..Diikutkan kira satu kepala RM10 tapi kami satu keluarga naik satu bot dah penuh pun..Kami ada 17 orang dapat harga RM150..Oklah tu kan..

Comel je anak aku pakai jaket ni..Orang duk fikir aku masih bujang coz anak dara aku langsung tak duduk ngan aku bila dah ada kawan..haha~

Bot trip ni ambil masa 1 jam jugaklah..Budak tu bawak kami ke pulau2..Ada macam-macam bentuk batu..Salah satu macam ikan kat bawah ni..

Ni je sempat ambil gambar..Semua gambar dari tab aku sebab kamera dslr aku tu rosak..Mungkin kami trade in ambil yang lain..Susah kot tak ada kamera..


Muka gembira masing2..Diorang happy aku pun happy juga..Tudung hitam tak nampak muka tu nenek aku..Macam-macam surah dia baca naik bot..Bila tanya tak takut tapi terpejam-pejam mata..

Orang tua macam tu kan..

Gambar kami..Kami duduk belakang sekali..Seronok sangat naik bot..Ni kali pertama aku naik bot..Tak mabuk pun..Berlagak kot..Macam nak naik lagi je..;p

Semua dok kata naik bot paling best dari trip Pangkor ni..Banyak2 aktiviti yang ni paling best..

Korang kalau pergi Pangkor wajib naik bot round satu Pangkor..Tak naik memang rugi..Kami cuma tak buat snorkelling sebab kesian pulak kat nenek aku kalau kami je yang seronokkan..Dia tengok je..Memang taklah..Kalau boleh kami bercuti sekali semua mesti seronok..

Balik dari bot trip ni diorang terus tukar baju mandi laut..Aku memang tak mandi..Tengah bulan mengambang..Maghrib masing-masing baru naik..

Kita sambung next entry ye..;p

1 comment:

Khai Artzfar said...

kalau kiteorang dulu kena berenang ke pulau tu hahaha .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...