Tuesday, December 17, 2013

Rahsia Kecantikan


Assalamualaikum semua..

Sejak akhir-akhir ni ramai tegur kulit aku dah cantik..Ada yang cakap cerah dan sihat bermaya..Dah macam iklan pulak aku rasa..Pergi mana-mana mesti ada yang tegur..Dan yang paling ketara yang aku perasan pergi mana-mana mesti orang tertoleh2 nak tengok..

Rasa macam baru orang nampak kewujudan aku..haha~

Aku pernah alami fasa kulit yang bermasalah..Pernah sampai ke New York Skin Care..Last2 produk NYSC aku bagi kat orang..

Macam-macam produk juga aku beli..


Tengok gambar aku sekarang ni..Aku jarang2 nak berselfie..Tapi demi korang aku sanggup..Sebab nak share rahsia kulit jadi sihat bermaya..Tak make up pun cantik hokeh..Ni just pakai bedak biasa je..Lepas solat malas nak make up over sangat..Abaikan pipi yang tembam tu..Ambik gambar side mana pun tetap nampak tembam..;p

Rahsia pertama yang aku cuba untuk memulihkan kulit aku pakai AS BEAUTY..Korang googlelah ye..Malas nak cari..hehe~

Just cuba tak harap pun kulit ok tapi lepas pakai 3 minggu dah nampak perubahan..Tak nak mengharap juga tapi ramai tegur maknanya produk ni sesuai untuk aku..

Produk kedua aku cuba ialah RADIGLOW..Selalu tengok instagram Irma Hasmie dok cerita pasal produk ni..Ajak member try..Dia pun ok..Sebab beli 2 kotak murah sikit..

Satu kotak habis kitorang beli lagi..Dan sekarang ramai tegur muka berseri2..Setakat ni saya dah ambil dekat 3 kotak..Makan pun senang..Hisap2 habis..Minum air yang bayak..Tipsnya kalau kau makan produk dalaman apapun mesti minum air yang banyak..Kalau tak memang tak menjadi..


Selain itu, aku amalkan minum vitamin c..Aku ambil redoxon..Selain jaga kesihatan vitamin c juga elok untuk kulit hokeh..

Seminggu sekali wajib scrub muka dengan tomato dan gula..Aku akan ajar kemudian ye..Masker pun jangan lupa pakai..At least seminggu sekali jugak..Nak cantik kena rajin..Kalau malas itulah yang kau dapat..Kalau rajin itu jugak yang kau dapat..

Dan petua yang selalu saya amalkan bangun2 pagi minum air..Sebelum buat apa-apa minum air dulu hokeh..InsyaAllah pagi pergi kerja muka glowing gitu..

Selamat mencuba..;p

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...