Friday, June 28, 2013

Jerebu Makin Berkurangan


Assalamualaikum semua.. 


Alhamdulillah jerebu makin berkurangan..Anak dara aku dah start sekolah semalam..Itupun kakak punya risau takut tak boleh nafas..Alahai anak aku..Siapa tak risaukan..Mak bapak lagilah risau..

Kenapalah sekolah tak bagi cuti seminggukan..Pagi ni yang buat aku hangin satu badan boleh pulak orang bakar sampah..Asap jangan cakaplah..Orang macam ni tak peka dengan keadaan semasa ke hapa..Saja nak buat kontroversi lerr tu..

Oversea..^_^


Assalamualaikum semua..


Bila tengok gambar ni macam ada kat oversea la pulak..Padahal kat Melaka je pun..Kerana dek jerebu kami fefeeling macam ada kat oversea..haha~  

Monday, June 24, 2013

Monday Blues Plus Jerebu


Assalamualaikum semua.. 


Pagi ni rasanya jerebu makin teruk..Sedut udara rasa asap saja..Langsung rasa tak fresh..Pagi tadi memang rasa malas sangat nak pergi kerja..Penat semalam tak habis lagi..;p

Paling kelakar aku tak tahu pun hari ni cuti sekolah..Kakak dah siap pun pakai baju sekolah..Aku turun bawah patut sunyi jer..Last2 patah balik..Rupanya malam tadi dah keluar berita kata cuti..Malam tadi kami keluar pergi beli pizza..Hampeh.com betul pizza hut atau dominos tak sampai kat rumah aku..Terpaksalah keluar..Tu yang tak tahu cuti..

Balik2 makan terus tidur..Masing2 keletihan baru balik bercuti di Melaka..Bercuti pun rasa rugi sebab jerebu teruk sangat..Entry lainlah aku cerita ye.. 

Happy monday uols..Jangan malas2..^_^

Friday, June 21, 2013

Peringatan Bersama..^_^


Assalamualaikum semua.. 


Terbaiklah..;p

Tempat Menarik Di Melaka


Assalamualaikum semua..

Aku ni nama je berkahwin dengan orang Melaka tapi tempat menarik Melaka tak berapa nak tahu juga..Baru2 ni makcik aku ajak pergi berjalan di Melaka..Aku dah book siap2 apartment kami..

Aku pun google tempat-tempat menarik di Melaka..Aku akan pergi weekend nih..Aku buat satu entry ni nak share dengan koranglah..Kot2 korang nak pergi jugakkan..;p
 
Menara Taming Sari..Berdekatan dengan Dataran Pahlawan..Wajib pergi aku rasa sebab dari situ kita boleh tengok pemandangan Melaka..

Harga Tiket Dewasa - RM20.00  Kanak-kanak - RM10.00..Tak silap aku ada mykad dapat 50%..Kira murahlah kan..

Melaka River Cruise..Aku ingat nak pergi malam..Pemandangan lagi cantik katanya..

Harga tiket Dewasa - RM10.00  Kanak-kanak - RM5.00
Aku ingatkan mahal sangat..Rupanya murah je..Mohlah kita pergi ye..

Destinasi seterusnya Jonker Street..Kat sini macam-macam benda jual..Nak beli souvenir pun boleh..

Kota A' Famosa aku rasa wajib pergi..Seingat aku dulu ikut rombongan sekolah je aku pergi..Aku ingat nak bawak anak dara aku pergi tempat bersejarah macam ni..Biar dia kenal sikit tempat-tempat macam ni..

Dataran pahlawan ni aku selalu pergi setiap kali balik Melaka sebab barang kat sini banyak choice..Kasut untuk anak dara aku memang banyak choice kat sini..

Taman Buaya..Harga tiket Dewasa - RM10.00  Kanak-kanak - RM6.00..Aku rasa tak pergi pun tak pe kot..Sebab balik-balik tengok buaya tu kaku je..Macam patung..Pertunjukan ada pun buaya tu kaku juga..

Kat dalam Taman Buaya ni ada rumah hantu dengan jurassic park..Masing-masing tiket masuk RM3.00 je..
Taman Rama-rama..Harga tiket Dewasa - RM8.00  Kanak-kanak - RM5.00..Aku reject awal-awal sebab kat sini pun ada reptilia..Bila fikir reptilia ni confirm2 ada ular..Aku tak boleh tengok pun..Fobia..Tapi kalau korang nak pergi ok je..Aku je yang mengada-ngada..

Last sekali zoo melaka..Harga tiket Dewasa - RM10.00 Kanak-kanak - RM4.00

Aku rasa zoo melaka ni korang wajib pergi sebab zoo melaka lagi best dari zoo negara..Berdasarkan pengalaman..

Lepas pergi weekend ni aku akan update ye..;p 

**Semua gambar dari pakcik google..

Thursday, June 20, 2013

Jerebu 2013


Assalamualaikum semua..



Jerebu makin teruk di Malaysia..Lagi2 kat Johor sekarang nih..Jagalah kesihatan korang semua dengan minum air yang banyak ye..Air juga sangat banyak manfaat pada kulit..Kulit akan sentiasa lembap dan berseri..

Tak percaya cubalah..;p

National Planetarium Kuala Lumpur


Assalamualaikum semua.. 

Malas sangat nak taip entry nih..Tak tahu kenapa..Berhari-hari duduk kat draft..;p

Kami sampai kat sini dalam pukul 11 lebih..Sampai makan sandwich yang aku buat..Masing2 kelaparan rupanya.. 

Seingat aku pernah pergi sini waktu zaman hingusan lagi..Lepas tu bila sampai sini aku jadi blur..Macam tak pernah sampai pun..Banyak wayar putus gitulah..

Bila sampai sini lagilah tak ingat..Nak kata ada perubahan atau tidak jangan tanya aku..Tak ingat pun..

Kitorang yang colour blocking..

Masuk pameran free je..Yang kena bayar tuh kalo tengok tayangan perdana..Kitorang dah terlepas untuk tengok..Tayangan seterusnya pukul 4 petang..Takkan nak tunggukan..Tak kuasa haku..

Budget macam berada dekat angkasa..Masuk dalam ni pening sikit..

Tak nampak pun aku..Macam tiang je ada kat situ..

Pakaian angkasawan..Tak dapat naik angkasawan dapat tengok pun jadilah..Memang takkan dapatlah kan..haha~

Hai..;p

Bila tengok Dato' Dr Sheikh Muszaphar teringat anak dia Bella..Bella sangat cute..

Bila tengok ni macam orang betul plak..


Fefeeling macam angkasawan..haha~

Kusyuk..

Macam ni ye adik2 angkasawan kita tidur..Tapi model tu macam tak layak je jadi angkasawan..haha~

Ok bai..Banyak benda nak cerita lagi..Next entry ye..;p

Wednesday, June 19, 2013

Wordless Wednesday : Curi Tulang


Assalamualaikum semua.. 


Macam-macam cara nak curi tulang ye..;p

Monday, June 17, 2013

Muzium Coklat @ Kota Damansara


Assalamualaikum semua.. 

Minggu last cuti sekolah aku dah plan baik punya nak pergi jalan2 area KL sahaja..Pagi2 buta nak pergi Taman Burung, lepas tu pergi National Planetarium..Baru pergi Muzium Coklat..

Last2 tak pergi pun Taman Burung sebab Zamri malam tu balik pukul 2 pagi so nak gerak pagi2 dia kata tak larat..Sampai KL pun dah pukul 11 pagi..Memang tak pergi Taman Burunglah jawabnya..Bukan tak nak pergi tapi aku ni kan puteri lilin..;p

Entry tak ikut turutan..Tak pelah janji aku update ye..

Muzium coklat ni senang je nak cari..Dekat dengan uptown Damansara..

Kitorang janji dengan kakak dengan adik aku jumpa kat sana je..Rumah kakak aku dekat sangat dengan muzium coklat nih..
 
Muzium ni kecil je..Jangan kau bayangkan besar macam muzium negara plak..Masuk pun free jer..
 
Ni kat kedai coklat..Boronglah banyak-banyak..Lebih murah beli kat sini berbanding kat luar..Kata orang..Jangan tanya aku sebab aku jarang beli coklat..Aku bukan penggemar coklat..
 
Adik aku tudung coklat tu masih bujang..Tengah mencari calon..Iklan kejap..;p
 
 Kakak kononnya memerah susu.. 
 
 Aku yang paksa adik cium lembu..Lembu betul idaklah..
 
 Zamri nampak gemuk pakai baju nih..Dia punya diet kaw kaw sekarang nih..Aku menghancurkan diet adalah..
 
 Wajib bergambar kat sini..Adik ngan kakak aku tak dapat bergambar kat sini sebab waktu diorang sampai ada rombongan plak..
 
 Model tak berbayar..
 
   
Coklat yang kami borong..hehe~ 

 Ada satu coklat tu aku suka sangat..Macam nak pergi lagi borong coklat tu sajer..

Apalagi pergilah terjah..Tak pergi tak tahu..;p

Thursday, June 13, 2013

Surprise..!!!


Assalamualaikum semua..

Semalam aku dapat surprise kat office..Dapat bunga dari Zamri sempena anniversary kitorang..Sebenarnya anniversary kitorang hari Isnin bersamaan 10/06/2013..

Hari Isnin tu Zamri sakit pulak..Aku pun cutilah..Waktu jaga dia memang dia ada cakap nak buat surprise tapi dia sakit plak..Aku pun abaikanlah..

Memang tak sangka bunga sampai adalah bunga untuk aku..Rasanya aku pernah cerita kalau sampai Zamri bagi bunga hantar kat ofis memang aku pengsan..Tapi alhamdulillah semalam aku tak pengsan..Terharu dan terkejut sangat..;p

Alhamdulillah dah 8 tahun kami hidup bersama..Macam-macam yang kami lalui..Pahit manis semua ada..


Bunga yang dihantar..Sangat besar..Memang tak terjangka pun..
 
Muka terlalu excited..Sepanjang petang memang senyum sokmo jerr..
 
Jelaskan muka excited aku.. 

Memang tak sangka Zamri akan buat surprise macam ni..Sweet sangat..Banyak kali aku ucap terima kasih..Tak terbalas dengan kata-kata sebab dah buat aku terharu..;p 

Wednesday, June 12, 2013

Sup Meletup Bandar Tasik Selatan Memang Meletup


Assalamualaikum semua.. 

Hari tu temankan Zamri pergi ambil cek kat Bandar Tasik Selatan, Sg. Besi..Balik dari ambil cek kami singgah kat gerai Sup Meletup..Selama ni asyik lalu je tapi tak pernah berhenti try..

Gerainya kat tepi jalan sahaja..Senang nak cari pun..
Kami berdua order bihun sup daging..

Review aku sup diorang memang sedap..Tak berminyak sangat..Daging pun banyak..Aku kalau makanan berminyak memang tak suka..Sambalnya pun menepati selera..Aku rekomen sangatlah..Wajib cuba..;p
 

Review Movie : After Earth


Assalamualaikum semua.. 

Hari tu kami berdua pergi tengok movie after earth..Berdua tanpa anak..;p

Aku memang peminat Will Smith..Bila ada keluar movie dia berlakon of cos lah nak tengok..Apatah lagi movie ni dia berlakon dengan anak dia Jaden Smith..

 Kami pergi tengok kat Berjaya Times Square..Jauh betul kami tengok wayang ye..Dari Puchong sampai ke KL..Sajer tukar angin..

Tiket memang mahal sikit..Kami tengok 2D..Kitorang ingat nak duduk couple seat tapi tak ada..

Cerita ni best jugak..Macam mana dia nak ajar anak dia survive tanpa bantuan sesiapa..Diorang dah lama tak duduk bumi..Satu hari otw ke planet lain kapal terhempas kat bumi..Dari situ bermula anaknya kena survive..Macam-macam dia lalui..

Nak tahu anak dia survive atau tak kena pergi tengoklah..Tak gempak kalau cerita..hehe~
 
Our ticket.. 

Lepas keluar dari wayang perut pun kebulur..Kami makan di Old Town..
 
Asam Laksa itu aku punya..Mee pelik2 Zamri punya..Sedap sangat asam laksa tu..Kena dengan selera aku..

Habis makan kami shoppinglah..Apa lagikan..Aku jadi gila sebab baju2 kat situ murah kot..Berapa helai jangan ditanya..Sebab murah maka aku pun borong..;p 

Tuesday, June 11, 2013

Happy 7th Birthday My Love - Nur Adila Sefia


Assalamualaikum semua.. 

Hari ahad lepas bersamaan 09/06/2013 adalah birthday kakak yang ke 7..Dah besar anak aku..Macam tak percaya pulak..

Rasa macam dia masih baby lagik..

Kakak request nak birthday kek je..Dia kata itupun dah cukup..So sweet anak aku..Sebijik ikut perangai mamanya..;p

Puaslah mencari kek yang dia nak..Tiga tempat kami pergi..Last2 beli kat king..Itupun tak banyak choice..Sebenarnya kakak nak kek princess..Tak cakap awal2..Kalau tak confirm aku dah tempah..

Inilah keknya yang ke hulur hilir kami cari..Dia ok mama ngan papa pun ok..Alhamdulillah aku punya anak yang tak cerewet dan tak mengada..Aku tak ajar pun nak demand2 bagai..
 
Kakak makin sweet sekarang..Kalau peluk aku mesti cakap ''I Love you mama"..Love u too darling..;p
 
Tak sangka pejam celik pejam celik anak aku dah 7 tahun..Mama doakan anak mama jadi orang yang berjaya di dunia dan di akhirat..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...