Tuesday, October 29, 2013

Berlumut Sudah..

 
Assalamualaikum semua..
 
Sorry korang..Aku lupa aku ada blog..haha~
 
Sebab tu tak berupdate..;p
 
Aku share satu gambar kami bercuti di Pangkor..
 
 
Bercuti beramai-ramai..Kenangan yang tak dapat dilupakan..;p


Monday, October 14, 2013

Selamat Hari Raya Aidiladha

 
Assalamualaikum semua..
 
 
Selamat hari raya aidiladha aku ucapkan..;p
 
Tahun ni kami balik Melaka..Balik hari je pun..Esok sesubuh kami gerak..Sampai terus solat raya..Malam ni sibuk sikit..Nak masak rendang dan kuah kacang..
 
Pada yang balik kampong tu berhati-hati ye..^_^

Hujung Minggu Kami..;p

 
Assalamualaikum semua..
 
Semalam kami berjalan sakan..Kami pergi Ikea lepas tu pergi Taman Layang-layang kat Kepong..Hari Sabtu duduk rumah sahaja sebab Zamri kerja..
 
Pergi bersama-sama family kakak aku..Kakak aku punya borong macam dah tak ada hari esok untuk beli..
Kitorang memang pantang nampak cermin..
 
Kitorang ingat ikea tak ramai orang rupanya ramai sangat kot..Korang nih memang tak reti balik kampong ker??
 
 
Selfie lagi..;p
 
Karipap yang sentiasa menjadi pujaan kami..
 
Orang terlalu ramai kat restoran maka kami tapau meatball..Tuperware bawak dari rumah..Bijak tak haku..
 
Keluar dari ikea kami terus pergi taman layang - layang, Kepong..Sangat best kat sini..Angin memang kuat..Anak2 memang kami belikan layang - layang..Macam2 design dan macam-macam harga jugaklah..

 
Kami memang kaki berposing..

Bapak yang over main dari anak-anak ye..
 
Zamri tak berapa reti main tapi nak cuba gak..Tak naik pun sampai kat atas..Dia salahkan angin..Tak reti nak salahkan angin plak..
 
Aku pandai cakap je tapi tak reti jugak..Macam manalah ada yang sampai tinggi lepas tu elok je tak jatuh2..Sila share tips nak naikkan layang - layang please..

 

 
Korang boleh datang kat sini..Macam-macam aktiviti sebenarnya korang boleh buat kat sini..Anak-anak pun seronok sangat..
 
Aku plak balik dari sini terus migraine..Sampai ke hari nih..Terkejut tengok layang - layang kot..
 
Pada yang dah sampai kampong tuh seronoklah ye..Aku hari ni keje..Huwaaa..:(

Wednesday, October 9, 2013

Legaaaaa..


Assalamualaikum semua..

Baru balik dari uitm..Habis exam sudah..;p

Lega sangat..Final paper pagi tadi..

Oklah korang nak bayar hutang dulu..Lainkali aku update ye..

Nak bayar hutang "TIDUR"..hehe~

Friday, October 4, 2013

Jalan-Jalan Cari Makan @ Modern Western Cuisine Restaurant, Putra Perdana Puchong


Assalamualaikum semua..

Petang semalam Zamri call tanya aku free tak malam..Untuk awak saya selalu free..hehe~

Dia ajak makan kat luar..Dapat projek lettew..Zamri suruh cari tempat..Dia teringin nak makan steak..Nak pergi area KL time tu memang hazablah..Zamri ajak pergi Murni, USJ tapi terkenangkan anak dara tu nak sekolah esoknya maka cancel pergi Murni..

So, aku google western area Puchong nih..Paling dekat Putra Perdana memang dekatlah dengan rumah kami..Tak tahu plak kat situ ada western restaurant..Kesian kami..

Zamri kata google terus terjah..Kata misi jalan-jalan cari makan kan..^_^

Kedai dia cantik..Suka sangat..Rupanya kat sini Jalan2 cari makan TV3 dah terjah..

Kedai dia guna konsep putih semua..


Aku suka makan pasta..Zamri suka makan stik..Memang kena lah dengan restaurant nih..Yang ni spagethi seafood marinara..Penuh seafood dalam tuh..Sedap..Kena dengan selera aku..

Zamri punya mix grill..Semua ada lamb, chicken pun ada..Senang boleh rasa semua..Sedap juga..

FYI, kanak-kanak makan free..Ada menu pasta untuk kanak-kanak..Adik ambil spagethi bolognese..2 kali tambah..Refill pun free ye..

Kakak tekak dia nak makan sup sahaja..Kami order mushroom soup untuk kakak..Itupun dia kata dah kenyang sangat..

So, sesapa nak terjah di persilakan sangat..Harga berpatutan..Tak mahal sangat..Sedap pun sedap..Aku bagi alamat ye..

Modern Western Cuisine
Asian Fusion Restaurant
Jalan Putra Perdana 5c/1
Taman Putra Perdana, Puchong

Cuba jangan tak cuba..;p

Thursday, October 3, 2013

Tidur Lebih Lena..;p


Assalamualaikum semua..

Korang ingat lagi tak entry yang ni..Baju Raya hatta dolmat..Diikutkan aku nak beli design yang tu tapi aku beli design lain..Zamri yang pilih tapi hati ni tetap berkenan baju merah tuh..

kelmarin kat ig hatta dolmat beritahu baju rekaan dia kat zalora dapat potongan 50%..Time tu jugak aku bukak website zalora..Cari baju merah ni dan kebetulan ada lagi..Terus order kau..Lepas tu aku teringat Zamri ada dapat kupon dari Zalora sebanyak 20%..Aku guna terus kupon tu..

Harga aku dapat tak sampai RM150 pun..Berbaloi-baloi kot..

Semalam tengahari dah sampai..Malam tadi tidur lena terus..Dah dapat baju lepas tu menang giveaway lagi..Mahu tak senyum sampai ke malam..;p


Aku pakai baju ni time raya haji..Tak sabar lettew nak tengok aku pakai..Yang beli ni apatah lagi..

Tapikan korang yang aku musykil kenapa Zamri selalu dapat discount dari Zalora walhal dia tak pernah beli dari Zalora..Aku jangan cakap lah..Berkali-kali dah beli tapi tak dapat pun macam tuh..

Tak kisahlah janji aku boleh guna..Bagilah lagi ye Zalora..;p

Edast Giveaway..^_^


Assalamualaikum semua..

Aku follow instagram edast sebab suka tengok collection shawl dan tudung2..Baru-baru ni pun ada beli tudung dari situ..

Hari tuh Edast ada post pasal giveaway..Aku tengok senang je nak join..Maka aku pun repost je gambar..Tak terfikir pun nak menang..

Aku fikir giveaway macam ni mesti memerlukan like yang banyak tapi aku punya like sikit je..Aku bukan retis pun..

Tup-tup rupanya aku menang giveaway ni..Betapa bertuahnya diriku ini..^_^

Alhamdulillah..

Bila tengok instagram aku terpilih rasa nak jerit pun ada..Tak sangka sebab ni first time aku masuk giveaway dan terpilih..


Dapat barangan dari Edast sebanyak RM120.00..Ok sangat lerr tu..

Kau hado??

Wednesday, October 2, 2013

Mak & Abah


Assalamualaikum semua..


Tengok instagram Yana Samsudin dia ada share gambar nih..Bila tengok gambar ni automatik ingat dekat mak abah..Abah aku macam ni lah..Semua mak aku buat..

Bila dah besar ni pun kalau kami lambat siap memang dia akan bebel macam mak nenek..Tapi kitorang dah lali..Kitorang buat dek jer..haha~Kadang-kadang benda macam ni membuat kita akan terkenangkan diorang..Tiba-tiba aku rasa rindu sangat dengan diorang..

Dah lama pun aku tak balik..Sejak-sejak nak exam ni lagilah..Zamri pun makin banyak kerja..Tahu jelah dah buat business sendiri nih..

Rindu sangat kat mereka..:(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...