Wednesday, November 27, 2013

Pangkor Village Beach Resort


Assalamualaikum semua..

Dah lama sangat simpan cerita Pangkor ni..Basi dah pun..;p

Cable baru ok..Mungkin lepas ni nak cari card reader plak..Senang sikit kerja..Kami pergi 2 hari 1 malam sahaja..Maklumlah bila dah hujung tahun ni masing-masing dah habis cuti..Lagipun Pangkor je pun..Tak perlulah cuti lama2 kan..

Kita mulakan entry dengan accomodation dulu ye..Kami duduk kat Pangkor Village Beach Resort..Nasib baik resort ni kosong..Kebanyakan hotel atau resort lain dah penuh..Call, book terus transfer duit deposit..Akak yang jaga kaunter tu pun terkejut aku buat transaction tak sampai 5 minit dah siap..Semua hujung jari kak oi..

Tengok gambar kat internet macam tak berapa menarik..Bila sampai pun rasa macam tak menarik tapi bila dah ambil kunci bilik terus kagum..Kami ambil family room..Depan kami laut..Berapa langkah je sampai..Suka..;p

Sampai2 wajib ambil gambar dulu..Bilik ni luas hokeh..Puas hati..Kami ambil 2 family room dan 1 deluxe room..Kami satu family dan nenek aku..Deluxe room jauh sikit dari laut..Better ambil family room..Lari2 sampai dah depan bilik..

Sampai mandi2 siap tidur lagi..Lepas tu kami nak pergi town cari makan..Masing2 kebulur waktu ni..Bekalan nenek aku bawak licin dah..


Sebelum tunggu ada yang belum siap kami sempat menikmati pemandangan jap..Fefeeling macam honeymoon walhal askar banyak kat belakang..


Abaikan adik aku yang feeling jugak kat belakang tuh..Belakang ni mak abah ngan nenek punya bilik..Dekatkan bilik kitorang ngan laut..Lepas balik dari makan2 kami ramai2 naik bot round satu pulau pangkor..Entry kemudian ye..

Paling best, esoknya lepas bangun tidur bukak pintu nampak pemandangan sangat indah..Tak boleh nak gambarkan betapa indahnya keadaan waktu tu..Dengan keadaan suyi sepi..Mungkin orang lain masih tidur..Dengar bunyi ombak,angin yang sepoi2..Memang best..Hilang tekanan semua..


Ni je yang sempat nak snap..Lagi nikmat menikmati..Kalau tahu keadaannya macam ni mahu 3 hari 2 malam duduk sini..;p


Lepas sarapan kami pun bersiap untuk pergi ronda satu pulau pangkor naik van pulak..Baju merah tu kakak aku..Sorrylah memang lupa nak ambil gambar keseluruhan bilik ni..Bila dah seronok sangat semua lupa..Nasib baik tak lupa ada anak ngan laki..haha~


Kesimpulannya kalau lepas ni datang Pangkor nak stay kat sini lagi..Puas hati..Harga korang boleh call diorang ye..Hari biasa lain, weekend lain, cuti sekolah mungkin lain jugak..Better call..

Lepas ni kita update pasal Pangkor lagi ye..

Monday, November 18, 2013

Mood ke Laut


Assalamualaikum semua..

Mood hari ni memang ke laut sikit..Tak tahulah apa sebabnya..Balik rumah kononnya nak update blog..

Nak cerita pasal Pangkor & sebagainya tapi tak boleh transfer gambar..Sakit pulak hati kita ni..;p

Mungkin cable rosak..Stress betul..

Facebook


Assalamualaikum semua..

Aku dah jarang update apa-apa kat facebook..Aku on fb kalau ada mesej, tag ataupun friend request..Aku accept je siapa pun nak kawan dengan aku..Kecuali kau ganggu hidup aku, aku akan block dan report pasal kau..

Banyak dah kena block ngan aku sebab mengganggu hidup aku..Hantar mesej yang bukan2..Aku memang nampak moden tapi aku bukan perempuan murahan yang senang-senang nak terima ayat jiwang karat kau tuh..

Itu salah satu sebab aku tak minat nak on fb..Lagi yang buat aku langsung tak berminat ngan fb sebab ada makhluk Allah ni dok update gambar syok sendir..Lepas tu show off barang2 dia beli..

Halooo..Orang lain dah pakai prada, chanel, celine bagai tak kecoh pun..Ada sekali aku tahap bengang ngan makhluk Allah ni sebab dia update wallet baru..Aku tak kisah pun sebenarnya kau nak update tapi yang pergi beli sebijik macam aku punya tu apasal??

Sebelum dia beli memang asal jumpa aku dok belek aku punya wallet..Ko memang tak ada citarasa yek?

Aku memang saje up entry ni..Biar dia baca..Aku dah lama tak update tup2 update entry macam ni pulak ye..haha~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...